Norsk innkjøps-topp inn i ledelsen av internasjonalt miljø for offentlig styring

Anbud365:Nå foreligger grunnlag for å bygge rutiner for effektiv oppfølging av kontrakterPå seminaret der DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) la frem sin beste praksis-veiledning sendte divisjonsdirektør Dag Strømsnes en stikkpille i retning av regjeringen som i dag sitter i konferanse om 2024-budsjettet. Han konstaterte at DFØ har fått begrensede ressurser til å jobbe med viktige områder som regjeringen er opptatt av – miljø og kampen mot useriøse.

Skriv ut artikkelen

Anskaffelsesmiljøet i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) kalles tidvis både Sareptas krukke og oraklet i Delphi på sitt område. Mannen som har ledet dagens utgave av dette miljøet siden starten – i 15 år, Dag Strømsnes, skal nå hospitere i den internasjonale organisasjonen OECD i Paris. Det skjer fra september 2023 til mai 2024. Han skal gå inn i ledergruppen i den delen av OECD som bl.a. har med offentlige anskaffelser, og høste verdifulle internasjonale erfaringer. – Det blir nyttig å ta med meg erfaringene fra OECD tilbake til Norge i 2024, sier han.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) er en internasjonal organisasjon av industriland. Det 38 medlemsland, Norge ble medlem i 1961. OECD har som oppgave å fremme økonomisk vekst i medlemslandene, å samarbeide om å stabilisere økonomien (konjunkturpolitikken) og å bidra til å utvide verdenshandelen.

Strømsnes skal sitte i ledelsen i et av OECDs tre direktorater i Paris: Directorate for Public Governance. Han er intet nytt ansikt i OECD. Siden september 2016 har han sittet med i en arbeidsgruppe bestående av ledende praktikere på området offentlige anskaffelser. Gruppen sorterer under avdelingen han nå skal være med å lede.

Spennende mulighet

– Dette er en veldig spennende mulighet. OECD skal ta en sentral rolle i det grønne skiftet. Jeg skal arbeide med hvordan skal vi skal samordne aktivitetene for å bli en kraft for å sikre en klimanøytral offentlig sektor, sier Dag Strømsnes.

Blant ansvarsområdene i denne delen av OECD ligger offentlige anskaffelser, digitalisering, innovasjon og budsjettering.

Organisasjonen har en rekke relevante tilbud på anskaffelsesområdet: Anbefalinger og prinsipper for utmerkede anskaffelser, eksempler fra ulike land, sjekklister og rapporter. I tillegg en metodikk som kan benyttes for å få oversikt over kvalitet og effektiviteten i sine anskaffelsessystemer. Nevnes bør også OECDs rapporter fra anskaffelsesarbeidet i medlemslandene.

Bakgrunn … og vikar

Strømsnes selv kom til det som etter hvert er blitt en divisjon i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) fra en direktørstilling i Prise Waterhouse Coopers i 2008. Den gang som leder av anskaffelsesdelen i det nyopprettede Direktoratet for forvaltning og Ikt. Via en tid der avdelingen lå med i Digitaliseringsdirektoratet er den nå en divisjon i DFØ, med Strømsnes som divisjonsdirektør. Medregnet Statens innkjøpssenter som er en del av divisjonen nærmer antall ansatte seg nå 100.

Gunnar Wessel Thomassen overtar styringen av divisjonen i DFØ mens Strømsnes er i OECD.

Bli den første til å kommentere på "Norsk innkjøps-topp inn i ledelsen av internasjonalt miljø for offentlig styring"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.