3. mai gir DFØ deg status på den digitale utviklingen på anskaffelsesområdet

Anbud365: 3. mai gir DFØ deg status på den digitale utviklingen på anskaffelsesområdetStatssekretær Halvard Ingebrigtsen i Nærings- og fiskeridepartementet åpner konferansen «Digitale Anskaffelser-2022» i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) 3. mai. Forventningen er da naturligvis å få vite hva den nåværende regjeringen ser for seg av politikk og utvikling for digitalisering av offentlige anskaffelser (foto: NFD/Øyvinn Myge).

Skriv ut artikkelen

3. mai trommer Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) sammen til konferanse om digitale anskaffelser – hva er status, hvor går utviklingen. Det er en konferanse med forhistorie, men som nå i pakt med tiden har skiftet navn til «digitale anskaffelser». Og det skjer når det er 25 år siden ett av Europas første steg mot heldigitalisering av anskaffelser ble tatt gjennom etablering av Doffin. I dag har Norge også posisjon som utstillingsvindu for elektronisk fakturering. Konferansen er breddfull av info om hva som foregår i den digitale utviklingen på området. Slikt kan være nyttig å få med seg!

DFØ – og forgjengerne, har en stor anskaffelseskonferanse hver høst, og i en årrekke en i mindre dimensjoner om våren. Sistnevnte har vært – og er – tett knyttet opp til digitaliseringen av anskaffelser og forretningstransaksjoner mellom oppdragsgiver og leverandør etter at kontrakt er sluttet. Tidligere var denne konferansen kjent som EHF-konferansen, men nå er elektronisk handelsformat og annet knyttet til forretningstransaksjonene mer blitt normalen. Derfor har konferansen i år fått nytt navn, «Digitale anskaffelser», og den er hybrid, dvs, med muligheter for fysisk og digital deltakelse.

Digital transformasjon

Og det er statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Nærings- og fiskeridepartementet som får ordet først 3. mai – med Dag Strømsnes, DFØ, som neste på podiet. Sistnevnte skal fortelle om hvordan man jobber med offentlige anskaffelser i DFØ, der anskaffelsesdivisjonen er en del.

Det er jo slik at så lenge det foregår en digital utvikling, vil det skje en digital transformasjon. Det betyr at selv om målet er heldigitaliserte anskaffelser innen 2024, stopper ikke digitaliseringen av anskaffelsene der. Stadig er det nye muligheter som tas i bruk. På konferansen 3. mai skal Paul Chaffey, nå Halogen – mer kjent som tidligere statssekretær- si noe om hva digital transformasjon egentlig er. Og André Hoddevik, DFØ, følger opp og svarer på spørsmålet om hvorfor digital transformasjon er viktig også på anskaffelsesområdet.oddevikl fra DFØ følger opp og svrer på spørmålet om hvorfro digtal transpformasjon er viktig også påa nskafelsesområdet.

Doffin 25 år

I år er feirer for øvrig Doffin (= Database for offentlige innkjøp) 25 år, og nå står denne kunngjøringsbasen klar for en kraftig oppgradering. Det skal Hilde Kjølset og Thor Møller – begge DFØ – informere nærmere om. Så vil du vite om den nye Doffin, hva og hvordan, er DFØ-konferansen 3. mai stedet. De to skal også vie tid til heldigital konkurransegjennomføring (KGV). I tillegg skal utviklingen og situasjonen på KGV-markedet opp til drøfting.

Konferansen kan også by på innslag der Kariann Bigseth fra Ålesund kommune og bedriften Ignite Procurement oppfordrer til «Kom i gang med innkjøpsplanlegging». Sissel Hoel, som leder StartOff-satsingen i DFØ spør i den forbindelse om dine innkjøpsbehov kan løses i samarbeid med en oppstartsbedrift. Det var ikke lenge siden Ignite Procurement selv var en slik bedrift, og i den tiden bedriften har eksistert, har mange offentlige oppdragsgivere brukt oppstartsbedriftens kompetanse for å løse innkjøpsbehov.

Forretningstransaksjoner

Ingen digitaliserings-konferanse uten bidrag til nytte for forretningstransaksjoner: Fra kontrakt til betaling – muligheter og utfordringer ved Ellen Johanne Caesar, Universitetet i Oslo og Katrine Eltarvåg Christensen, DFØ, og fra inngåtte rammeavtaler til realiserte besparelser ved Ketil Thorvik, HEMIT og Knut Øksby, Millum. De forteller deg hva som må til!

Norge er på mange måter allerede et utstillingsvindu for elektronisk fakturering, så det er relevant å stille spørsmålet «hva nå», slik Rune Kjørlaug i DFØ gjør på konferansen. Kollega Birgit Enger Nordstrand gir på sin side eksempler på analyser og nytteverdi knyttet til styringsinformasjon fra ANS Data. Konkurransetilsynet stiller også på konkurransen, og Marion Stamnes bidrar med et interessant poeng knyttet til data fra offentlige anskaffelser: De kan avsløre prissamarbeid!

OBS: Ny påmeldingsfrist! Nå mandag 02.05.2022 11:00

Bli den første til å kommentere på "3. mai gir DFØ deg status på den digitale utviklingen på anskaffelsesområdet"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.