700 offentlige innkjøpere får brev fra Mæland

Anbud365: 700 offentlige innkjøpere får brev fra MælandI brevet til de offentlige innkjøperne peker næringsminister Monica Mæland på de viktigste forenklingsgrepene i det nye regelverket og at det er viktig at oppdragsgiverne tar samfunnsansvar.

Skriv ut artikkelen

Nærmere 700 offentlige innkjøpere kan i de nærmeste dagene vente seg brev fra næringsminister Monica Mæland. I brevet oppfordrer hun bl.a. de offentlige oppdragsgivere til å gå foran og bruke mulighetene i det nye regelverket for å få bedre og mer innovative anskaffelser.

De nye reglene for offentlige anskaffelser kom på plass 1. januar 2017. Brevet fra statsråden kan i sin helhet leses her.

– Vi har endelig fått et enklere og mer fleksibelt regelverk på plass. Nå håper jeg at offentlige oppdragsgivere går foran og bruker mulighetene som er der for å få bedre og mer innovative anskaffelser. Dette vil komme innbyggerne, næringslivet og samfunnet til gode, sier næringsminister Monica Mæland.

Forenkling, innovasjon …

I brevet peker hun på de viktigste forenklingsgrepene i det nye regelverket og at det er viktig at oppdragsgiverne tar samfunnsansvar. Mæland viser til at de nye reglene er en pådriver for innovasjon, og at reglene tilrettelegger for mindre leverandørers deltakelse i konkurransene.

De offentlige innkjøperne blir i brevet oppfordret til å:

  • gjøre seg kjent med markedet og ikke stille strengere krav enn nødvendig.
  • gjøre de mindre anskaffelsene kjent, for eksempel ved frivillig kunngjøring.
  • vurdere om anskaffelsene kan deles opp i delkontrakter.
  • bruke kontrakter som er balanserte og gjerne standardkontrakter.

Offentlig sektor kjøper hvert år varer og tjenester for nærmere 500 milliarder kroner.

Bli den første til å kommentere på "700 offentlige innkjøpere får brev fra Mæland"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.