9.oktober kommer nye Doffin, da starter bruk av nye kunngjøringsskjemaer

Anbud365: 9.oktober kommer nye Doffin, da starter bruk av nye kunngjøringsskjemaerBrukerne bør ta høyde for at Doffin kan være noe ustabil i forbindelse med overgangen til nye skjemaer, varsler Direktoratet for forvaltning og økonomiforvaltning (DFØ). Illustrasjonen er en skjermdump av forsiden på beta-versjonen av nye Doffin.

Skriv ut artikkelen

9. oktober kommer nye Doffin og markerer startskuddet for å ta i bruk de nye kunngjøringsskjemaene – eForms, melder Direktoratet for forvaltning og økonomiforvaltning (DFØ) nå. Allerede da internett var ganske nytt, ikke bare i Norge, men i hele Europa, så første utgave av Doffin dagens lys – i 1996. Etter 27 års tjeneste kommer den nye utgaven.

DFØ påpeker i forbindelse med nye Doffin at alle kunngjøringer må være i eForms-formatet innen 25.oktober og KGV-leverandører vil gradvis ta i bruk eForms mellom 9. – 24. oktober.

Brukerne bør ta høyde for at Doffin kan være noe ustabil i forbindelse med overgangen til nye skjemaer. Det vil fortsatt kunne lages og sendes inn kunngjøringer mens overgangen pågår, men det kan bli en forsinkelse på når kunngjøringen blir synlig på Doffin. DFØ anbefaler at oppdragsgiverne tar høyde for dette ved å legge til 48 timer ekstra på frister i kunngjøringen.

Endringskunngjøringer og kontraktsinngåelser

Det vil fortsatt være mulig å sende endringskunngjøringer og kontraktsinngåelser på tidligere kunngjorte konkurranser etter at du har tatt i bruk eForms, men du må bruke de nye skjemaene for å få dette gjort. Dette vil medføre en del ekstra arbeid og kompleksitet. Dersom du har mulighet anbefaler vi derfor at du sender denne type kunngjøringer før 9.oktober.

Når nye Doffin kommer på plass, avløses en kunngjøringsplattform som ble etablert i Internetts barndom. Doffin var et resultat av et prosjekt under Program for statlige innkjøp 1994-97.Prosjektet kom i kjølvannet av EØS-avtalen.

«Best in Europe»

Dette var en tid da Norge var «best in Europe» på teknologiske løsninger innenfor offentlige anskaffelser. Doffin gjorde susen, men i tillegg fikk man til overføring av kunngjøringer rett inn i EUs kunngjøringsbase, TED, via XML. XML er et verktøy for deling av strukturerte data mellom informasjonssystemer, særlig over internett. Via en 120 bits linje! Øvrige europeiske land overført sine kunngjøringer via f.eks. faks, slik at folkene i EU-basene måtte skrive kunngjøringen på nytt før de kom på plass i EU-basen.

1 kommentar på "9.oktober kommer nye Doffin, da starter bruk av nye kunngjøringsskjemaer"

  1. Øystein Sætrang | 15. september 2023 på 12:08 | Svar

    Det er lenge siden 1996, men ikke helt 37 år.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.