Anbud365-dagen 3.juni: Et realt kompetanseløft venter!

Anbud365: Anbud365-dagen 3.juni Et realt kompetanseløft venter!

Skriv ut artikkelen

Foredragstemaene på Anbud365-dagen 3.juni er på plass . Og snakk om muligheter for kompetanseløft: Underleverandører og kvalifikasjonskrav – regler og konsekvenser. Rådgiverhabilitet – hvor går grensene? Er siste ord om Fosenlinje-saken egentlig sagt – eller? Rammeavtaler – stadig tilbakevendende problemstillinger. To av de aller mest populære og leste temaene på Anbud365 i fjor får dere også høre mer om: Ruters erfaringer fra omfattende bruk av dynamisk innkjøpsordning og Bergen kommunes engasjement i kartlegging av menneskerettigheter i en kritisk leveransekjede. Dette må du få med deg – meld deg på med det samme!

Foredragstemaene på Anbud365-dagen 3. juni begynner altså å avtegne seg. Konturene av noe veldig spennende ser vi allerede. Dette bør du ikke gå glipp av!

Påmelding skjer her – og husk, frem til 1. mars er tiden for early birds, dvs. de som melder seg på så tidlig at det er rabatter å hente i påmeldingsavgiften.

Fire av de fremste advokatfirmaene innenfor offentlige anskaffelser bidrar på Anbud365-dagen i år – både med foredrag og med å stille seg til rådighet for deg som vil drøfte/ha svar på en aktuell problemstilling. De fire er Anbud365s langsiktige samarbeidspartnere – noe vi er svært stolte av: WikborgRein, Grette, Arntzen de Besche og Simonsen Vogt Wiig. Dette vil de gi deg en innføring i Anbud365-dagen:

Rammeavtaler

Arntzen de Besche vil ta for seg ulike rettslige problemstillinger knyttet til rammeavtaler. Rammeavtaler er gjenstand for stadig tilbakevendende rettslige problemstillinger av ulik karakter – alt fra avrop og avropsmekanismer under rammeavtalen og rammeavtalens varighet, til tolkning av rammeavtalen, herunder spørsmål om eksklusivitet og lojalitet under rammeavtalen. I lys av EU-domstolens avgjørelse i sak C-216/17 ATE Markas har særlig betydningen av oppdragsgivers estimater blitt aktualisert – kan rammeavtaler brukes opp, og hvordan skal oppdragsgiver forholde seg til at estimater anses bindende? Problemstillingene vil gjennomgås av partner Espen Bakken og advokat Frida May Behrens.

Underleverandører og kvalifikasjonskrav

WikborgRein tar for seg underleverandører ved oppfyllelse av kvalifikasjonskrav, i tildelingsfasen og under kontraktsoppfyllelsen. Hva bør oppdragsgiver tenke på i konkurransegrunnlaget for å sikre fleksibilitet/innskrenke uønsket bruk, hva er reglene for å støtte seg på underleverandører i kvalifikasjonsfasen, hva er konsekvensen av å støtte seg på underleverandører for å oppfylle kvalifikasjonskrav, evaluering av tilbud med underleverandører og adgangen til å gjøre endringer i kontraktsperioden.

Fosenlinje-saken – siste ord er ikke sagt

Erstatningsreglene etter Fosenlinje-saken er fortsatt av stor interesse, mange saker på Anbud365. Men ikke alt er sagt og tolket ennå – kanskje kan det forstås på flere måter? Partnerne Christian Bjørtuft Ellingsen og Anders Thue i Simonsen Vogt Wiig bidrar på Anbud365-dagen med en fersk analyse av dommen og hva den betyr når det gjelder erstatningsreglene.

Rådgivere og habilitet

Advokatfirmaet Grette tar for seg rådgiverhabilitet. Det dreier seg om bruk av rådgivere i forbindelse med en anskaffelse – under forarbeidet til konkurransen og som deltaker i selve konkurransen. Når er det greit, når er det ikke. Partner Marie Braadland og senioradvokat Lene Moe Blom er på Anbud365-dagen for å øse av sine kunnskaper.

Dynamisk innkjøpsordning

Med utgangspunkt i innspill fra kommentatorkorpset inviterte vi Ruter til å si noe om sin omfattende bruk av dynamisk innkjøpsordning. Artikkelen vi hadde på Anbud365 om temaet ble nr. 16 av de meste leste høsten 2019 (drøyt 300 saker i alt), selv om juleuken var blant de tre ukene saken lå ute. Det tyder på meget stor interesse blant våre lesere, se: https://www.anbud365.no/bransjer/it-teknologi/dynamisk-innkjopsordning-hos-ruter-gir-apning-for-alle-ogsa-grundere-og-smb/.

Tilbakemeldingen på henvendelsen fra Ruter var positiv – de er med på Anbud365-dagen med dette temaet. Benny Rytter-Johansen, strategisk innkjøper hos Ruter, stiller opp.

Kartlegging av menneskerettigheter

Tilsvarende hyggelige tilbakemelding fikk vi fra Bergen kommune, der forespørselen gjaldt temaet som ble omtalt i artikkelen på Anbud365 om kartlegging av menneskerettigheter ifm batteri-produksjon, se: https://www.anbud365.no/bransjer/transport/i-gang-med-a-kartlegge-brudd-pa-menneskerettigheter-ved-batteri-produksjon/. Også dette temaet foreslått av representanter for kommentatorkorpset vårt, samt at også denne artikkelen kan vise til en plassering høyt oppe blant de meste leste artiklene hos oss høsten 2019.

Påmelding gjør du her.

Bli den første til å kommentere på "Anbud365-dagen 3.juni: Et realt kompetanseløft venter!"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.