Anbud365-kommentatorene (V): Dynamisk innkjøpsordning effektiv

Anbud365: Anbud365-kommentatorene (VI) Dynamisk innkjøpsordning effektivAnette Bech (t.v.), seniorrådgiver i Skatteetaten og med i Anbud365s kommentatorkorps og seniorrådgiver Kjersti Christina Moody – også i Skatteetaten, som har kunngjort to dynamiske innkjøpsordninger (DPS) for bistand i forbindelse med rekrutteringsoppdrag.

Skriv ut artikkelen

Dynamisk innkjøpsordning (DPS) oppleves som et effektivt virkemiddel i å skape bred konkurranse og bidra til deltakelse for små og mellomstore leverandører. Skatteetaten håper derfor at ordningen kan vedvare å være en attraktiv prosessform for tjenestekjøp, formidler Anette Bech, seniorrådgiver i etaten og med i Anbud365s kommentatorkorps.

Anbud365 hadde for en tid tilbake mulighet til dialog med flere offentlige innkjøpere. Blant temaene som kom opp, var dynamisk innkjøpsordning. Det er, ble det hevdet, en håpløs form dersom man får et akutt behov for plutselige kjøp, f.eks. vikarer i en hastesituasjon helsetjenesten, ble det hevdet. Da rekker man ikke å gjennomføre minikonkurranse mellom dem som er påmeldt. Da fungerer tradisjonell, rammeavtale bedre.

Dette måtte vi få reaksjoner på fra kommentatorkorpset vårt, denne gangen fra

Anette Bech, seniorrådgiver i Skatteetaten,

… som lar seniorrådgiver Kjersti Christina Moody bidra med sine erfaringer:

Skatteetaten har kunngjort to dynamiske innkjøpsordninger (DPS) som gjelder bistand i forbindelse med rekrutteringsoppdrag. Ordningene omfatter lederstillinger og IT-faglige stillinger, herunder search, annonsering og vurdering av søknader og intervju.

Moody forteller at de tidligere hatt rammeavtale med tre leverandører. – Hensikten med å velge denne type prosessform, er nå ønske om å knytte til seg flere aktuelle leverandører, sier hun. Da Skatteetaten har kontorer flere steder i Norge, vil ordningen være aktuell for leverandører som kan betjene flere ulike lokasjoner i Norge, men også leverandører som har tilhørighet der behovet gjør seg gjeldende.

Det er etatens håp på at flere leverandører ønsker å kvalifisere seg i ordningen, slik at det kan bli en effektiv og bred konkurranse.

Det har vært uttalt fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) at det vil bli innstramninger på bruken av DPS relatert til muntlig kommunikasjon. – Vi håper at ordningen kan vedvare å være en attraktiv prosessform for tjenestekjøp. Ordningen oppleves som et effektivt virkemiddel i å skape bred konkurranse og bidra til deltakelse for små og mellomstore leverandører, understreker Moody.

Bli den første til å kommentere på "Anbud365-kommentatorene (V): Dynamisk innkjøpsordning effektiv"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.