Anbud365-webinar 7. desember: Ny miljøregel fra nyttår – og NOU-en om grønne anskaffelser

Anbud365: Anbud365-webinar 7. desember: Ny miljøregel fra nyttår – og NOU-en om grønne anskaffelserPartner Wenche Sædal og advokatfullmektig Espen Randen, begge Advokatfirmaet Thommessen, står for inn holdet i høstens siste – fortsatt gratis (!) - Anbud365-webinar om den nye miljøbestemmelse i anskaffelsesregelverket og NOU-en om grønne anskaffelser

Skriv ut artikkelen

Hva innebærer det i praksis at “klima- og miljøhensyn” som hovedregel skal vektes med minimum 30 %? Og hvordan bør oppdragsgivere innrette anskaffelsene sine for å etterleve regelverket? Dette får du svar på i høstsemestrets siste Anbud365-webinar i regi av partner Wenche Sædal og advokatfullmektig Espen Randen, begge Advokatfirmaet Thommessen. Tema er den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesregelverket og NOU-en om grønne anskaffelser.

Webinaret, som er gratis (!), går av stabelen torsdag 7. desember kl. 10.00 – 11.00.

Påmelding til webinaret skjer her. Lenke til webinaret sendes ut i god tid før seminaret begynner.

I august ble det klart at miljøhensyn skal vektes med 30 % i anskaffelser, og at de nye reglene innføres som ny § 7-9 allerede fra 1. januar 2024. For de som var positive til forskriftsendringene, kan gleden imidlertid være noe kortvarig. Den 10. november overleverte Anskaffelsesutvalget NOU 2023: 26 der det foreslås at miljøbestemmelsen erstattes av en ny bestemmelse – med et helt annet innhold i ny anskaffelseslov – før forskriftsbestemmelsen i hele tatt har trådt i kraft. Hvordan skal innkjøpere og oppdragsgivere navigere i de nye miljøbestemmelsene for offentlige anskaffelser?

På Anbud365-webinaret ser Thommessen-ekspertene nærmere på:

•        Forståelse av den nye miljøbestemmelsen: Den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesregelverket inneholder flere åpne og vage formuleringer som kan skape tolkningstvil. Vi ser nærmere på hvordan bestemmelsen skal forstås – når skal man for eksempel bruke klima- og miljøhensyn som tildelingskriterier, og når kan man stille krav til ytelsen?

•        Den nye miljøbestemmelsen i praksis: Vi snakker om hvordan oppdragsgivere bør innrette anskaffelsene sine i tråd med den nye miljøbestemmelsen, og ser på DFØs utkast til ny veileder om forskriftsbestemmelsen.

•        Anskaffelsesutvalgets synspunkter: Gjennomgang av Anskaffelsesutvalgets syn på forskriftsbestemmelsen som snart trer i kraft, og NOU-ens alternative forslag til regler i den nye anskaffelsesloven som skal bidra til den grønne omstillingen.

Praktiske opplysninger
•        Tidspunkt for webinaret: 7. desember kl. 10.00 – 11.00
•        Foredragsholdere er partner Wenche Sædal og advokatfullmektig Espen Randen – begge Advokatfirmaet Thommessen
•        Påmelding til webinaret skjer på denne lenken.
•       Sted // Online. Ingen programvare er nødvendig og følgende nettlesere kan brukes til webinaret: Chrome, Firefox og Safari. Ved problemer forsøk pålogging fra 5G på mobil.

Bli den første til å kommentere på "Anbud365-webinar 7. desember: Ny miljøregel fra nyttår – og NOU-en om grønne anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.