Anskaffelsesdag i Bergen med Harvard-professor på topp

Anbud365: Anskaffelsesdag i Bergen med Harvard-professor på toppÅrets hovedforedragsholder på Anskaffelsesdagen i Bergen er den prisbelønte professoren Robert Bordone ved Harvard Law School (foto: Martha Stewart).

Skriv ut artikkelen

Det er 26. mars det skjer. I Bergen. Anskaffelsesdagen. Også denne gangen med en rekke spennende temaer som det kan være nyttig å trekke erfaringer fra. Det tas sikte på en praktisk tilnærming. Og i salen vil det finnes innkjøpere fra og leverandører til så vel offentlig som privat sektor. Det ligger m.a.o. til rette for å utveksle kunnskap. For første gang er også en internasjonal størrelse hentet til arrangementet: Professor Robert Bordone ved Harvard Law School.

Anskaffelsesdagen i Bergen er den tredje i rekken av slike. Veksten i interessen fra den første til fjorårets var formidabel. Arrangementet har bidratt både til å forsterke inntrykket av Bergen som et alternativt anskaffelsesmiljø til Oslo, og gjort mulig nettopp fordi byen i vest kan vise frem betydelig kompetanse. Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole er eksempler, og større konsulent- og advokatfirmaer lokalisert i Bergen innehar solid styrke på feltet offentlige anskaffelser.

Som arrangør av den årlige Anskaffelsesdagen står Innkjøpsforeningen (tidligere NIMA avdeling Bergen/Hordaland), Inventura og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – sistnevnte for øvrig en av Anbud365s langsiktige samarbeidspartnere.

Praktisk tilnærming

Som sine to forgjengere satser årets utgave av Anskaffelsesdagen på å kunne tilby en praktisk tilnærming til vanskelige temaer. Konferansen retter seg mot innkjøpere og tilbydere innenfor både offentlig og privat sektor, og programmet gjenspeiler den gjensidige læring av hverandre som så vel privat som offentlige sektor kan dra nytte av.

Blant temaene på Anskaffelsesdagen i år er interessebaserte forhandlinger og konfliktløsning, likeledes balanserte anskaffelser gjennom dialog, hvilke muligheter gir det for innovasjon og bærekraft. Utfordringer ved anskaffelser av uutviklet teknologi bl.a. i forbindelse med stadig strengere miljøkrav er også blant temaene. For øvrig skal det være en paneldebatt om anskaffelsesfaglige utfordringer og muligheter. Den skal ledes av advokat Harald Alfsen med gjestene Anneline Vingsgård, Kofa og Dag Strømsnes, Difi.

Hovedforedragsholder

Anskaffelsesdagens hovedforedragsholder er altså Robert Bordone, som er professor ved Harvard Law School og grunnlegger av Harvard Negotiation & Mediation Clinical Program. Han vil bidra fra talerstolen både før og etter lunsj.

På listen over foredragsholdere for øvrig finner vi partner Trine Lise Fromreide, Advokatfirmaet SimonsenVogtWiig, innkjøpssjef i Fjord1, Ingrid Birkeland Namdal, styremedlem i Nima, Bjørn Erik Linde, innkjøpsleder i Eiendoms- og byutviklingsetaten i Oslo, Tanja Fagerli Huse og Mathis Haukom i Inventura. Han er senior manager/ leder drift/leder operasjonelle tjenester, fremgår det av programmet.

Mer om programmet, i tillegg til mulighet for å melde seg på Anskaffelsesdagen finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesdag i Bergen med Harvard-professor på topp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.