Anskaffelsesdag i Bergen: Søkelys på «Krise, krig og kaos»

Anbud365: Anskaffelsesdag i Bergen: Søkelys på «Krise, krig og kaos»To av bidragsyterne på årets utgave av Anskaffelsesdagen i Bergen, direktør for sykehusutbygging/Nye Helgelandssykehuset, Ole Hope (t.v.) og adm.dir. Stig T. Andersen i Grieg Logistics. Hope tar for seg ledelse i en krisetid, mens Andersens tema er sivile leverandører og totalforsvaret.

Skriv ut artikkelen

Igjen byr arrangørene bak en av Vestlandets største anskaffelseskonferanser, Anskaffelsesdagen i Bergen, på et høyaktuelt program. Tema for dagen som gjennomføres 15. mars er «Krise, krig og kaos». En rekke viktige spørsmål knyttet til dagens urolige tider står på programmet – her er det rikelig å hente for så vel innkjøpere som leverandører. Det kan Anbud365 slå fast etter å ha sett hva som bys.

Som vanlig er det Innkjøpsforeningen (tidligere NIMA avdeling Bergen/Hordaland), Inventura og Simonsen Vogt Wiig som står bak Anskaffelsesdagen 15. mars. Årets utgave er den sjette i rekken. Programmet – med påmelding – finner du her. Og husk: Påmeldingsfristen er allerede 15. februar!

Verdensbildet har dramatisk endret seg de siste årene, hetere det i omtalen av konferansens program, og disse endringene får stor påvirkning på anskaffelser, tilbud og kontraktsoppfølgning. I lys av denne situasjonen tar Anskaffelsesdagen i år for seg en rekke av de nye utfordringene som leverandører og oppdragsgivere møter.

Totalforsvaret, korrupsjon …

Adm.dir. Stig T. Andersen i Grieg Logistics tar f.eks. for seg sivile leverandører og totalforsvaret, mens professor dr. juris Jon Petter Rui har som tema «Fremveksten av korrupsjon under kriser».

Leder Procurement i KPMG, Alejandro Serrano-Kristiansen, stiller spørsmålet om dialog i anskaffelser er en løsning i urolige tider. På programmet står også vice President Supply Chain, Audun Abrahamsen i Kongsberg Defence Aerospace, som skal gi sine betraktninger knyttet til utfordringer i leverandørkjeden.

Ledelse, force majeure …

Ledelse under krise og kaos er utvilsomt et viktig tema, og på Anskaffelsesdagen skal direktør for sykehusutbygging/Nye Helgelandssykehuset, Ole Hope, vise sin tid til dette. Ytterligere et spørsmål er om anskaffelser i krisetid går bra. Svaret på Anskaffelsesdagen kommer fra Tom Eirik Fredriksen som er partner i Inventura.

Force majeure er et begrep man mange ganger dukker over i en urolig tid, og dette skal partner Trine Lise Fromreide og advokatfullmektig Nina Sørensen – begge Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig komme nærmere inn på. Og: Stor usikkerhet i forsyningskjeder setter krav til nye samarbeidsløsninger – Er felles lagerstyring, digitale lagre og 3D print løsningen? Et svar kommer på Anskaffelsesdagen fra direktør i Deloitte, Terje Sørby.

Kofa, DFØ, Anbud365 …

Og seniorrådgiver Olav Hovda Ottesen i Kofa gir en gjennomgang av aktuell praksis, divisjonsdirektør Dag Strømsnes i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) er i Bergen for å gi status når det gjelder DFØs arbeid med anskaffelser. Glemmes må det selvsagt ikke at Anbud365s redaktør, Lennart Hovland, også er blant de som skal bidra på Anskaffelsesdagen i Bergen i år. Tema er (selvsagt!) presentasjon av Anbud365.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesdag i Bergen: Søkelys på «Krise, krig og kaos»"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.