Anskaffelsesdag med den raske utviklingen i fokus – men med praktisk tilnærming

Anbud365: Digitaliseringsdirektoratet, her ved fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen, holder trykket oppe digitalt.Digitaliseringsdirektoratet, her ved fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen, holder trykket oppe digitalt.

Skriv ut artikkelen

Anskaffelsesdagen 19. mars i Bergen står i digitaliseringens tegn, men med en praktisk tilnærming. Utviklingen skjer raskt både innenfor offentlige anskaffelser og i næringslivet – altså blant leverandørene. Robotisering er et av fremtidsscenariene konferansen tar for seg, men samtidig leveres også tips om hvordan man skal vinne anbud. Igjen en matnyttig Bergens-konferanse for så vel innkjøpere som leverandører.

For fjerde gang arrangeres Anskaffelsesdagen i Bergen. Bak arrangementet står nå som tidligere Innkjøpsforeningen, Inventura og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – sistnevnte for øvrig en av Anbud365s langsiktige samarbeidspartnere.

Anskaffelsesdagen er et av de viktigste arrangementene i Bergen – ja, på Vestlandet, når det gjelder offentlige anskaffelser. Det viser ikke minst den jevnt økende oppslutningen. Sammen med «storesøster» Kofas fagkonferanse på høsten, bidrar Anskaffelsesdagen til å markere Bergen og de mange, solide kompetansemiljøene der.

Universitetet i Bergen, Kofa og Norges Handelshøyskole er eksempler, og større konsulent- og advokatfirmaer lokalisert i Bergen innehar solid styrke på feltet offentlige anskaffelser. I Bergen kommune fins for øvrig et av de ledende kompetansemiljøer innen dette fagfeltet.

Praktisk tilnærming

I år, som i fjor, er det den praktiske tilnærmingen til vanskelige temaer som gjelder.

Erfaring viser, heter det, at det på det innkjøpsfaglige området er behov for samhandling mellom det private næringsliv og offentlig sektor for fagområdet innkjøp. Det er viktig med møtepunkter, og konferansen retter seg derfor både mot innkjøpere og tilbudsgivere innenfor både offentlig og privat sektor.

På mange områder foregår det en særdeles rask utvikling, og innkjøpsområdet er ikke noe unntak. Programmet vil derfor i år legge særlig vekt på den raske utviklingen på det innkjøpsfaglige området, ikke minst robotisering i næringslivet og sammenhengen med innkjøp.

Batterier og roboter

Henning Dahl fra batteriprodusenten Corvus Energy er blant foredragsholderne. Hans selskap har en unik kompetanse og know-how innen batteriløsninger. Arne Selvik tar for seg den robotiserte fremtid – «Robotene kommer». Gunnar Wessel Thomassen kommer over fjellet fra Oslo og Digitaliseringsdirektoratet og skal foredra om digitalisering og offentlige anskaffelser. Direktoratet er et midlertidig hjem for avdelingen for offentlige anskaffelser i Difi.

Hvordan vinne tilbud er «leverandørmat», og Trine Lise Fromreide fra SimonsenVogtWiig skal gi oppskriften. Av programmet leser vi også at Matias Haukom fra Inventura foredrar om bærekraft i leverandørkjeden, mens Line Raknes fra Kofa gir til beste synspunkter på handlingsrommet for dialog for bedre anskaffelser.

Avrunding man sent vil glemme

Fra Konkurransetilsynet kommer Marion Stamnes som spør – og trolig gir svar på – hvordan avsløre prissamarbeid. Hva slags foredrag som skal avslutte årets utgave av Anskaffelsesdagen er innhyllet i hemmelighetens skjær, men vi får vite at det aktuelle foredraget blir ett som publikum sent vil glemme. Spennende med høye ambisjoner!

Her kan du gjøre din påmelding

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesdag med den raske utviklingen i fokus – men med praktisk tilnærming"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.