Anskaffelsespodden episode 11: Leieunntaket i FOA

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 11: Leieunntaket i FOA

Skriv ut artikkelen

Ny episode av Anskaffelsespodden er nå klar – den 11. i serien: Et stadig aktuelt tema er unntaket fra anskaffelsesregelverket for fast eiendom, det såkalte leieunntaket. I denne episoden tar advokatene Nanna W. Christensen og Olav Haukeli for seg hvordan leieunntaket i anskaffelsesforskriften § 2-4 er videreutviklet gjennom praksis fra EU-domstolen og KOFA, og ser nærmere på hvor grensene går. Anskaffelsespodden er en podkastserie med spennende og aktuelle anskaffelsesrettslige temaer, i regi av eksperter fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – i samarbeid med Anbud365.

Du kan høre episoden her

Advokatene tar for seg en rekke problemstillinger i denne episoden av Anskaffelsespodden knyttet til leieunntaket:

Hva er formålet med leieunntaket? Hvilke vilkår må være oppfylt slik at leieunntaket til anvendelse, og anskaffelsen er unntatt fra anskaffelsesregelverket? Hva legges avgjørende vekt på i praksis når en står ovenfor en kontrakt som både inneholder elementer av tjenestekontrakt og bygge- og anleggskontrakt? Hvilke praktiske konsekvenser får det dersom oppdragsgiver feilaktig har benyttet leieunntaket, men skulle ha kunngjort konkurransen?

Anskaffelsespodden er for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten. Advokater fra Simonsen Vogt Wiig inviterer eksperter i studio som belyser anskaffelsesrettslige problemstillinger og bidrar med effektive løsningsforslag. Her er det nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Svarene får du i denne episoden av Anskaffelsespodden.

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til 
podkast@svw.no

Episode 11 av Anskaffelsespodden kan du også lytte til her – her er også alle tidligere episoder av podden.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 11: Leieunntaket i FOA"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.