Anskaffelsespodden episode 13: Gir rammeavtaler oppdragsgivere falsk trygghet?

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 13 Gir rammeavtaler oppdragsgivere falsk trygghet

Skriv ut artikkelen

Vi er klare med den 13. episoden av den populære Anskaffelsespodden med Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig i samarbeid med Anbud365. Denne gangen tar advokatfullmektig Nina Sørensen (t.v. på bildet) med seg assosiert partner Anne Buan for å snakke om lovlig bruk av rammeavtaler. Anne er en av forfatterne av lovkommentaren til lov og forskrift om offentlige anskaffelser, og har betydelig erfaring innenfor anskaffelsesområdet.

Du kan høre episoden her.

Rammeavtaler brukes i stor utstrekning i offentlig sektor og bidrar til å effektivisere/forenkle innkjøpsprosessene. Oppdragsgivere har ofte fokus på at rammeavtaler skal være fleksible og dekke bredt, men reglene for hvordan anskaffelsen skal gjennomføres og avropene skal gjøres når rammeavtalen først er inngått, er det gjerne mindre fokus på.

Anne og Nina ser blant annet nærmere på noen aktuelle KOFA-saker, som viser at avrop som ikke er forankret i rammeavtalen gjennom konkrete kontraktsvilkår kan utgjøre en ulovlig direkte anskaffelse og aktualisere spørsmål om overtredelsesgebyr.

Hva må oppdragsgiver særlig huske på ved anskaffelse av rammeavtaler? Og hva er egentlig reglene for gjennomføring av avrop i rammeavtaler med én leverandør? Hvor fleksible er disse avtalene, og når går praktiseringen av rammeavtalen over fra å være lovlig til å utgjøre en ulovlig direkte anskaffelse?

Svarene får du i denne episoden av Anskaffelsespodden.

Anskaffelsespodden er for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten. Advokater fra Simonsen Vogt Wiig inviterer eksperter i studio som belyser anskaffelsesrettslige problemstillinger og bidrar med effektive løsningsforslag. Her er det nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Episode 13 av Anskaffelsespodden kan du også lytte til her – her finner du også alle tidligere episoder av podden.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 13: Gir rammeavtaler oppdragsgivere falsk trygghet?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.