Anskaffelsespodden episode 16: Tilbudsevaluering i offentlige anskaffelser

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 16 Tilbudsevaluering i offentlige anskaffelser

Skriv ut artikkelen

Tid for en ny episode av Anskaffelsespodden, der Olav Haukeli og Nina Sørensen tar for seg temaet tilbudsevaluering, med fokus på evaluering av kvalitet. Anskaffelsespodden er en podkastserie i regi av eksperter fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – i samarbeid med Anbud365.

Du kan høre episoden her.

Evaluering av tilbud er sentralt i enhver anskaffelse, og problemstillingene som oppstår i praksis er mange. Olav og Nina ser nærmere på utfordringene ved poengsetting i dagens evalueringsmodeller, og tar også for seg noen sentrale avgjørelser fra KOFA og domstolene. Hvordan må poengene settes for at evalueringen skal være lovlig, og hva må oppdragsgiver særlig være oppmerksom på ved evaluering av kvalitet?

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) jobber med en ny veiledning som gjelder nettopp disse problemstillingene. DFØ legger opp til en alternativ modell, hvor oppdragsgiver skal prissette kvalitet, i stedet for å gi poeng. Hva betyr dette i praksis, og hva er fordelene og utfordringene med den nye modellen?

Svarene får du i denne episoden av Anskaffelsespodden.

Lytterne som ønsker en grundigere gjennomgang av evaluering og prissetting av kvalitet enn det det er rom for i podcasten, kan melde seg på Simonsen Vogt Wiig sitt webinar den 25. mai, hvor partnerne Christian Bjørtuft Ellingsen og Anders Thue går nærmere inn på de aktuelle problemstillingene.  

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Episode 16 av Anskaffelsespodden kan du også lytte til her – her finner du også alle tidligere episoder av podden.

Anskaffelsespodden er for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten. Advokater fra Simonsen Vogt Wiig inviterer eksperter i studio som belyser anskaffelsesrettslige problemstillinger og bidrar med effektive løsningsforslag. Her er det nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 16: Tilbudsevaluering i offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.