Anskaffelsespodden episode 38: Samarbeid i offentlig sektor

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 38: Samarbeid i offentlig sektorPartner Trine Lise Fromreide (t.h.) og advokatfullmektig Nina Sørensen – begge Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – bidrar i denne episoden av Anskaffelsespodden.

Skriv ut artikkelen

I denne episoden av Anskaffelsespodden (episode 38) går partner Trine Lise Fromreide og advokatfullmektig Nina Sørensen – begge Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – gjennom reglene for når det offentlige lovlig kan samarbeide. Det kan være bl.a. gjennom tildeling av enerett og gjennom ulike former for egenregi.

Anskaffelsespoddens episode 38 kan du lytte til her.

Det offentlige skal som hovedregel kunne organisere sin virksomhet som de selv ønsker og i visse tilfeller kan det offentlige dekke sine behov for varer/tjenester gjennom samarbeid med andre offentlige aktører. 

Når det oppstår behov for varer/tjenester er utgangspunktet likevel at dette skal kunngjøres i markedet iht. anskaffelsesregelverket. Når kan det gjøres unntak fra dette utgangspunktet?

Temaet er praktisk viktig for det offentlige. Gjennom offentlig samarbeid kan offentlige ressurser benyttes på en effektiv måte. For leverandørmarkedet er det viktig å være oppmerksom på hvilke kontrakter som ikke blir gjenstand for konkurranse, ettersom offentlig samarbeid kan gå på bekostning av privat næringsliv.

Få med deg denne episoden av Anskaffelsespodden!

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Anskaffelsespoddens 38.episode kan du også lytte til her – der finner du også alle tidligere episoder.

I samarbeid med Anbud365 presenterer Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Anskaffelsespodden – podkasten for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 38: Samarbeid i offentlig sektor"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.