Anskaffelsesutvalget: Sikkerhet, beredskap og lokale i anskaffelseslov

Anbud365: Anskaffelsesutvalget: Sikkerhet, beredskap og lokale i anskaffelseslovNæringsminister Cecilie Myrseth fikk idag overlevert delutredning 2 fra Anskaffelsesutvalget. Her med utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen (foto: NFD/David Berg Tvetene

Skriv ut artikkelen

Anskaffelsesutvalget foreslår i ny delutredning (delutredning 2) at sikkerhet og beredskap skal ivaretas i offentlige anskaffelser. Utvalget foreslår også hvordan lokale aktører kan delta i konkurransen om offentlige kontrakter.

– I den tiden vi lever i er det svært viktig å sørge for at offentlige midler brukes på en måte som ivaretar nasjonale sikkerhetsinteresser. Derfor ser vi frem til hvordan utvalget mener at vi kan stille krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Flere lokale leverandører

Næringsministeren fikk i dag overlevert siste utredning fra utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen. Utvalget foreslår blant annet hvordan offentlige oppdragsgivere kan legge til rette for lokale leverandører, og ivareta sikkerhet og beredskap.

– Lokale leverandører bidrar til et rikt og variert næringsliv i alle deler av landet. Jeg gleder meg til å se hva utvalget har foreslått om hvordan vi kan få enda flere lokale leverandører til det offentlige, sier Myrseth.

Om utvalgets delutredninger

I første delutredning foreslo utvalget en ny struktur for anskaffelsesregelverket, og tydelige krav til grønn omstilling og sosial bærekraft.

I andre delutredning foreslår utvalget hvordan offentlige oppdragsgivere kan legge til rette for lokale leverandører, og ivareta sikkerhet og beredksap. I tillegg foreslår utvalget endringer i reglene om erstatning, avvisning og geografisk virkeområde. Andre utredning sendes på tre måneders offentlig høring. Alle kan sende inn høringssvar. Høringen finner du her.

Anskaffelsesutvalgets delutredning nr. 2 er nå lagt ut på høring, med frist 16. august.

Lovforslaget med tilhørende vedlegg kan du lese her.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesutvalget: Sikkerhet, beredskap og lokale i anskaffelseslov"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.