Åpner for betydelig forenkling i innkjøpsprosessen

Anbud365: Åpner for betydelig forenkling i innkjøpsprosessen _ AFra venstre: Daglig leder Siri Engesæth, Factlines, salgssjef Thomas Isegg, Safe Tag Norge og Menika Jones, Senior Key Account Manager hos Creditsafe.

Skriv ut artikkelen

Gjennom strategisk samarbeid skaper nå tre selskaper grunnlag for en betydelig forenkling for offentlige innkjøpere. I stedet for å måtte lete på flere nettsteder eller plattformer, samles nå sentrale informasjonskilder på Mercells plattform. Her kan kunngjøringer gjøres, likeledes kredittsjekk og – overvåkning, tilsvarende av leverandørkjeden, spesielt når det gjelder samfunnsansvar. I tillegg tilbys sikker verifisering av kritiske leverandørdata. Det gjøre mulig gjennom Safe Tags strategiske samarbeid med selskapene Factlines og Creditsafe.

(ANNONSØRINNHOLD)

Safe Tag er et selskap i Mercell-gruppen som tilbyr et web-basert system for leverandøroppfølging.  Det sørger for sikker verifisering av kritiske leverandørdata, samt prosesstøtte for deling og oppfølging av dokumenter mellom partene. Safe Tag bidrar til at innkjøpere og leverandører har god samhandling basert på åpenhet.

Strategisk samarbeid

Salgssjef Thomas Isegg i Safe Tag Norge opplyser at ikke bare integreres Factlines og Creditsafe inn i Safe Tag, men samtidig integreres Safe Tag inn i Mercells løsninger. -Dette betyr at kundene fra høsten får sømløs tilgang til tjenestene fra Safe Tag, Creditsafe og Factlines gjennom de Mercell-applikasjonene de allerede bruker til utlysning av konkurranser og avrop på avtaler, fremholder han. Dette hjelper innkjøpere med å innfri stadig strengere krav til leverandørkontroll på en så effektiv måte som mulig. Dermed skaffes vesentlig forbedret innsikt og dokumentasjon til veie uten nevneverdig økning i egen ressursbruk.

Så vidt Isegg vet, finnes det ingen andre innkjøpsplattformer der ute som er lastet opp med løsninger for komplett leverandørkontroll som beskrevet over.

Factlines

Factlines har utviklet et web-basert verktøy for ikke-finansiell rapportering, dvs. en ressurseffektiv oppfølging av samfunnsansvar i leverandørkjeden. Daglig leder Siri Engesæth i Factlines legger vekt på at samarbeidet med Safe Tag gir fordeler til travle offentlige innkjøpere som har mange krav å forholdes seg til. De kan nå forholde seg til en arbeidsflate via Mercells plattform, der både tjenestene til Safe Tag og Factlines vil bli å finne ila sommeren. Samtidig kan de som ønsker grundigere kontroll av leverandørkjeden «dykke» dypere ned i Factlines web-baserte verktøy og tjenestene selskapet leverer for å få til nødvendige forbedringer i kjedene. Innkjøpere kan lettere sjekke om deres leverandør er «grønn», fordi leverandørene kan vise dette frem i Mercell ved løpende å oppdatere sin profil gjennom å legge inn dokumentasjon når det gjelder miljø, LCA, klima og etiske krav.

Creditsafe

Creditsafe er et internasjonalt kredittopplysningsbyrå grunnlagt i Norge i 1997, med 18 kontorer i 12 land og over 100 000 kunder. Selskapet er en komplett leverandør av kreditt- og foretaksinformasjon og tilbyr kredittsjekk-tjenester via web eller som integrerte tjenester.

Isegg opplyser at integrasjonen med Creditsafe bygges nå. – Vi er derfor på aktiv jakt etter pilotkunder som ser nytteverdien og ønsker å teste løsningen i en periode fra august, fremholder han. Gjennom det strategiske samarbeidet med Creditsafe kan Safe Tag- og Mercell-kunder drive presis risikostyring av hele leverandørporteføljen i samme løsning som de bruker til leverandøroppfølgning i det daglige.

Senior Key Account Manager hos Creditsafe, Menika Jones, understreker det Isegg sier: – Gjennom samarbeidet med Safe Tag får kundene direkte tilgang til å sjekke og overvåke leverandørers kredittverdighet, som er viktig i anskaffelser. De får bare en arbeidsflate å forholde seg til, og det er en viktig forenkling. I tillegg får de oppdatert informasjon på en rekke andre tilknyttede områder og eventuelle endringer som gjelder deres leverandører – ikke minst mht kredittverdighet. Samtidig får de som bruker Safe Tag, tilgang til Creditsafes tilbud utover hva de trenger i forbindelse med konkrete anbud. Her kan de overvåke og få melding om viktige hendelser samt, se trender og dykke inn i kredittrapporter fra inn og utland.

Bli den første til å kommentere på "Åpner for betydelig forenkling i innkjøpsprosessen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.