Åpner mulighet til høsten for et kompetansejafs i offentlige anskaffelser

Anbud365: Åpner mulighet til høsten for et kompetansejafs i offentlige anskaffelserInteressen for fagfeltet offentlige anskaffelser er stigende og det forskes mer innen offentlige anskaffelser enn tidligere, konstaterer Geir Arne Svenning - senterleder i Anskaffelsesakademiet- overfor Anbud365.

Skriv ut artikkelen

Nå er muligheten der til å ta ytterligere et kompetansejafs: Til høsten starter et nytt kull i årsstudiet for offentlige anskaffelser med de beste lærekrefter fra en rekke av Norges høyere utdanningsinstitusjoner i regi av Anskaffelsesakademiet. – At innkjøpere søker kompetansepåfyll og arbeidsgiverne er villig til å finansiere etterutdanning, er en trend i tiden som også forteller at det er økende oppmerksomhet på innkjøpets betydning innenfor det offentlige, konstaterer Geir Arne Svenning, som er senterleder i Anskaffelsesakademiet.

Anskaffelsesakademiet har Virke, Direktoratet for forvaltning og økonomi, Sykehusinnkjøp, LO, NHO, Universitetet i Bergen, NTNU, Norges Handelshøyskole og Høgskolen i Molde i ryggen. Akademiet tilbyr Bachelor og Master i offentlige anskaffelser ved å koordinere satsning fra høyskoler og universiteter i hele Norge.

4.kull i årsstudiet skal starte til høsten 2021 – avhengig av at det kommer nok søkere.

– Vi er spent på om vi klarer å mobilisere nok søkere til kull 4 innen årsstudiet i offentlige anskaffelser, fremhever Svenning. Studiet er det eneste i sitt slag i Norge og gir studentene en god bredde, forståelse og dybdekunnskap innen fagfeltet offentlige anskaffelser. Studiet er deltid og går over 4 semester, men samlinger henholdsvis i Molde, Trondheim, Bergen og Oslo. Samlingene er fysiske, men vil foregå digitalt frem til pandemien tilsier at vi igjen kan gjennomføre fysiske samlinger.

Stigende interesse

Svenning ser tydelige tegn på at interessen for fagfeltet er stigende og at det forskes mer innen offentlige anskaffelser enn tidligere.  – Det er jo imponerende når Anbud365 samler mellom 500 og 800 deltagere på sine digitale frokostseminarer, og når Anskaffelsesakademiet gjennomfører sine F&U-dager med mer enn 40 deltagere. Covid19 har bidratt til å åpne opp for digitale tilbud, både innenfor undervisning, men også for frokostseminarer med kompetansetilbud som nevnt ovenfor.

– Masteroppgavene som skrives innen fagfeltet offentlige anskaffelser distribueres i flere kanaler blant annet her på Anbud365. Statistikken viser at det er populært lesestoff – artiklene om oppgavene figurerer høyt opp på statistikken for mest leste oppslag. Hvilken rolle spiller Anskaffelsesakademiet her?

Svenning forteller at akademiet har sine egne premiering av beste masteroppgaver innen offentlige anskaffelser, og ser at flere og flere studenter henvender seg til Anskaffelsesakademiet for å be om tips og råd til skriving av masteroppgaver.

På deltid, parallelt med jobb

Årsstudiet i offentlige anskaffelser foregår på deltid, som innebærer at det kan gjennomføres parallelt med jobb. Studiet er skreddersydd for innkjøpere i offentlig sektor og undervisningen gjennomføres av lærekrefter fra alle de samarbeidende institusjonene. Og:

– Årsstudiet er en del av det nasjonale kompetanseløftet som er organisert under Anskaffelsesakademiet, poengterer Svenning. Formålet med Anskaffelsesakademiet er å skape et rom for dialog mellom innkjøpsmiljøene og utdanningsinstitusjonene der de i fellesskap kan finne gode løsninger som kan dekke behovet for forskningsbasert utdanning innen offentlige anskaffelser. I tillegg til årsstudiet arrangeres det en F&U-dag innen offentlige anskaffelser, hvor forskere fra alle utdanningsinstitusjonene deltar og deler sin kompetanse.

Stadig viktigere

Offentlige anskaffelser kommer stadig høyere opp på dagsorden, og skal i tillegg til å anskaffe varer og tjenester til den mest fordelaktige pris, bidra med å løse miljøutfordringer, sosiale ulikheter og bidra til innovasjon. Dette kommer frem av Stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser, som ble fremlagt 10 april 2019.

– At innkjøpere i det offentlige (og i det private) søker kompetansepåfyll og arbeidsgiverne er villig til å finansiere etterutdanning, er en trend i tiden som også forteller at det er økende oppmerksomhet på innkjøpets betydning innenfor det offentlige, konstaterer Geir Arne Svenning, som er senterleder i Anskaffelsesakademiet.

For mer info om Anskaffelsesakademiet, sjekk nettsiden: https://anskaffelsesakademiet.no/

Bli den første til å kommentere på "Åpner mulighet til høsten for et kompetansejafs i offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.