Årets første Anbud365-seminar: Dypdykk i utjevningsplikten

Anbud365: På Anbud365-dagen 5. juni: Hvordan er det gått med 30%-vektingen av miljøkrav?Fem måneder er gått - hvilke erfaringer har vi gjort oss med de nye klima- og miljøbestemmelsene i anskaffelsesregelverket? På Anbud365-dagen gir senioradvokat Malene Reinertsen og partner Torje Sunde fra Wikborg Rein sine svar og vurderinger (foto: Sten E. Eriksen/Wikborg Rein).

Skriv ut artikkelen

Torsdag 15. februar åpner Wikborg Rein dørene for et nytt, gratis Anbud365-seminar – vårsemestrets første. Temaet partner Torje Sunde og senioradvokat Malene Reinertsen griper fatt i denne gangen, er ulike sider ved utjevningsplikten i offentlige anskaffelser. De tar for seg så vel utfordringer som de praktiske sidene ved plikten til å utjevne konkurransefortrinn. Så: Vi ønsker deg velkommen til kompetanseløft, dette må du få med deg!

Seminaret foregår torsdag 15. februar kl. 09.00 – 10.30 i Wikborg Reins lokaler, Dronning Mauds gate 11, 11. etasje. Kaffe og servering av frokost: 08.30. Erfaringsmessig blir det kamp om de 100 plassene som er tilgjengelig fysisk, så her bør man skynde seg!

Her kan du melde deg på seminaret, som er gratis!

Seminaret blir også streamet direkte. Sendingen begynner kl. 09.00. Lenke til seminaret sendes deg dagen før seminaret dersom du har meldt deg på den digitale utgaven. Skulle du ikke ha mottatt lenken, ta kontakt med marketing@wr.no, men sjekk gjerne søppelpost først. Presentasjon fra seminaret blir sendt ut fra Wikborg Rein i ettertid til dem som har meldt seg på.

Tema for seminaret

Ved utarbeidelse av konkurransegrunnlaget oppstår det ofte spørsmål om oppdragsgiver har plikt til å utjevne eventuelle konkurransefordeler som tidligere eller eksisterende leverandører har. Det kan også være tale om fordeler som rådgivere har fått ved å ha vært involvert før konkurransen kunngjøres. I dette frokostseminaret vil Malene og Torje se på når oppdragsgiver har plikt til å utjevne slike konkurransefordeler og hva utjevningsplikten innebærer i praksis. Noen spørsmål som de vil behandle, er:

•        Hvordan unngå “lock-in”/innlåsningseffekt overfor eksisterende leverandør?
•        Hvor mye informasjon som må oppgis i konkurransegrunnlaget, eksempelvis om dagens systemportefølje i en IT-anskaffelse eller tidligere innkjøpsstatistikk i en anskaffelse innen forbruksmateriell?
•        Hvordan sikre likebehandling og utjevne fordeler leverandørene kan ha opparbeidet seg i markedsdialogen, for eksempel gjennom rådgivning knyttet til nye klima- og miljøbestemmelser?
•        Hvordan kan leverandørene angripe en anskaffelse hvor de mener at det foreligger brudd? Og hva vil den rettslige konsekvensen av et slikt brudd være?

For å besvare disse spørsmålene, vil vi presentere konkrete og praktiske eksempler fra klagenemda og domstolene for å belyse de ulike utfordringene som kan oppstå ved vurdering av utjevningsplikten.

NB: Frokostseminaret torsdag 15. februar starter klokken 09.00. Dørene åpner for frokost fra klokken 08.30.

Anbud365 legger stor vekt på å belyse og løfte frem aktuelle og kompetansehevende temaer innenfor offentlige anskaffelser i sine spalter. Våre seminarer er et viktig bidrag i så måte.

Bli den første til å kommentere på "Årets første Anbud365-seminar: Dypdykk i utjevningsplikten"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.