Årets Kofa-konferanse med ny nemndleder, regel-evaluering og miljøkrav

Anbud365: Kofa ber EFTA-domstolen om råd - trosser statlige innvendingerFørstelagmann Sverre Nyhus er leder av nemnda i Kofa, men det er nemndsmedlemmene Halvard Haukeland Fredriksen, Finn Arnesen og Kristian Jåtog Trygstad som har undertegnet henvendelsen til EFTA-domstolen.

Skriv ut artikkelen

Presentasjon av ny nemndleder, grensene for det innkjøpsfaglige skjønn og: Når revidert lov, forskrift og veiledning nå er på plass – gikk det som forenklingsutvalget hadde sett for seg. Dette utvalget så for frem år siden på det nasjonale anskaffelsesregelverket. Dette er noen av innslagene på årets Kofa-konferanse. Også et – spesielt, men interessant – case har fått plass: Bruk av miljøkrav ved avvikling av gruvedrift på Svalbard.

Som vanlig kan Kofa-konferansen også i år by på en rekke spennende foredragsholdere og tema. Arrangementet finner sted i Bergen 7. november, med påmeldingsfrist 10. oktober.

Det er fjortende gang denne høstkonferansen gjennomføres. Den har gjennom disse årene etablert seg som en av årets aller største og mest sentrale konferanser for dem som er opptatt av offentlige anskaffelser. Det meste av det som kommer fra talerstolen, er – rimeligvis – juss, siden det er Kofas konferanse. Nå er jo regelverket hele grunnmuren for det offentliges kjøp, så juss-input er vel verd å ta med seg.

Den nye nemndlederen

Mens direktør for Klagenemndsekretariatet, som Kofa er en del av, Anneline Vingsgård, skal lede konferansen, skal den nye nemndlederen, Sverre Nyhus, presentere seg ved å ønske velkommen. Han er førstelagmann i Eidsivating lagmannsrett og har ledet lagmannsretten i syv år.

I år er det fem år siden forenklingsutvalget, ledet av advokat Inger Roll-Matthiessen, leverte sin innstilling. Her kom en rekke forslag til det nasjonale anskaffelsesregelverket, og hun er nå invitert til Kofa-konferansen for å svare på om resultatet er blitt slik utvalget hadde sett for seg. Etter at innstillingen kom, er så vel revidert anskaffelseslov som tilhørende forskrift og veiledning på plass.

Ideelle leverandører

Ett av nemndsmedlemmene, advokat Karin Fløistad, skal si noen ord om mulighetene for å reservere offentlige kontrakter for ideelle leverandører av helse- og sosialtjenester. Hun leverte, på oppdrag av regjeringen, for en tid tilbake en betenkning om temaet. Noen endelig avklaring er imidlertid ikke kommet, ettersom regjeringen venter på en avgjørelse i EFTAs overvåkingsorgan knyttet til relevante saker fra Oslo og Bergen.

I tallrike Kofa-avgjørelser kan man lese et avsnitt innledningsvis der nemnda skriver at de ikke kan gripe inn i oppdragsgiveres innkjøpsfaglige skjønn, men bare se om det er saklig etc. På Kofa-konferansen skal advokat og Ph.d.-stipendiat Hallgrim Fagervold gis de fremmøtte de rettslige grensene for dette skjønnet.

Gruvedrift på Svalbard

Også advokat Silje Grimseth Ullebust har et tema som bør interesse – kontroll av opplysningene i leverandørenes tilbud. Advokat og nemndsmedlem Kristian Jåtog Trygstad skal gjennomgå utvalgte Kofa-saker, og advokat Harald Alfsen og manager Martin Hagen skal ta for seg et spesielt, men likevel artig tema: Bruk av miljøkrav ved avvikling av gruvedrift på Svalbard.

Interessant å notere seg er det også at de aller fleste på konferansens talerliste i år har vært representert i Anbud365s spalter – enten som artikkelforfattere eller ved intervjuer.

Påmelding og program finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Årets Kofa-konferanse med ny nemndleder, regel-evaluering og miljøkrav"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.