Bare dager igjen til siste store anskaffelses–fagdag i år!

Anbud365: Bare dager igjen til siste store anskaffelses–fagdagen i år!Anbud365 arrangerer Fagdag i samarbeid med Wikborg Rein om det nye anskaffelsesregelverket. Det viste seg å være populært - fullsatt sal på få timer.

Skriv ut artikkelen

Onsdag 14. desember åpner Fagdagen til Anbud365 i samarbeid med Wikborg Rein dørene. Temaet for dagen er det nye regelverket for offentlige anskaffelser, som trer i kraft 1. januar 2017. En fullsatt sal av interesserte får her en god og grundig innsikt i hva det nye regelverket har å by på – av muligheter og utfordringer.

Det tok ikke mange timene før Fagdagen til Anbud365 og Wikborg Rein var fulltegnet. Interessen blant innkjøpere, leverandører og andre for det nye regelverket er til å ta og føle på. Da er det ikke rart mange ofrer en dag i julestria for å skaffe seg kunnskap om hva som kommer av spilleregler for offentlige anskaffelser. Med den kompetansen Wikborg Rein innehar på feltet, er de også garantert solid faglig utbytte!

Debatten etter at Stortinget rett før sommer i år vedtok den nye loven, kom for alvor først etter at Nærings– og fiskeridepartementet vedtok og offentliggjorde de tre nye forskriftene. Da kom hevingen av den nasjonale terskelverdien. Anført av NHO ble det skapt et inntrykk av at nå åpnet det seg en arena for kameraderi, korrupsjon og hva verre er. Effektiv propaganda dersom formålet var å advare anskaffelses–Norge.

En rekke aktuelle og viktige tema

På Fagdagen til Anbud365 og Wikborg Rein er den nye nasjonale terskelverdien ett av en rekke aktuelle tema. Fordi om kunngjøringsplikten ikke lenger er der, er det langt fra et lovløst område. Og Kofa eksisterer fortsatt – ja, de får fra kommende årsskifte tilbake sin anledning til å ilegge overtredelsesgebyr for grove regelbrudd. Også dette et tema på Fagdagen.

Anbud365 har i de siste ukene hatt søkelyset på den nye §5 i loven. Her kreves det at offentlige oppdragsgivere lager en plan/rutine for å ivareta hensyn som miljø, grunnleggende menneskerettigheter (etisk handel) og andre samfunnshensyn. Sammen med Initiativ for etisk handel (IEH) gjennomførte Anbud365 en stikkprøve–undersøkelse blant leverandør–medlemmer i IEH. Det var bred oppslutning om innføring av den nye §5. Oppfølgingen fra oppdragsgivere og det faktum at etisk handel ivaretas av ulike former for krav – varierende fra leverandør til leverandør, vakte ikke samme begeistring i undersøkelsessvarene.

Lovens §5 og ESPD–skjema

Den nye §5 er selvsagt ett av temaene på Fagdagen, på samme måten som kravene om bruk av elektroniske verktøy, bruk av miljømerker og den nye prosedyren for innovasjonspartnerskap. Egenerklæringsskjemaet ESPD for oppfyllelse av kvalifikasjonskrav har vakt storm i Danmark. Her hjemme har det vært forholdsvis stille om dette skjemaet så langt.

Med senioradvokatene Alf Amund Gulsvik og Line Camilla Werner fra Wikborg Rein i spissen får de som var så heldig å komme med på fagdagen vår, en verdifull gjennomgang av hva det nye regelverket har å by på. Begge er spesialister i offentlige anskaffelser. Hun har lang og omfattende erfaring med offentlige anskaffelser, både som advokat og som tidligere in-house jurist i helsesektoren. Gulsviks erfaring er også lang og omfattende, bl.a. fra daværende Fornyings- og administrasjonsdepartementet der han tidligere arbeidet med regelverket for offentlige anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Bare dager igjen til siste store anskaffelses–fagdag i år!"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.