Behov for å skreddersy veiledninger i innkjøp til f.eks. kommuner og fylkeskommuner

Anbud365: Behov for å skreddersy veiledninger i innkjøp til f.eks. kommuner og fylkeskommunerStortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (t.v.) spurte, næringsminister Jan Christian Vestre svarte - om å styrke veiledningen til kommuner, fylkeskommuner og andre offentlige organer (foto/Vestre: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor).

Skriv ut artikkelen

Det er behov for å videreutvikle veiledningen om innkjøp i et mer helhetlig og brukertilpasset retning. I dette arbeidet skal det blant annet vurderes om det er behov for at veiledningen blir tilpasset særskilte brukergrupper, eksempelvis kommuner og fylkeskommuner. Vi er nå i gang med å vurdere mulige tiltak. Dette svarte næringsminister Jan Christian Vestre på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

Det var stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad som brakte spørsmålet på bane ved å skrive til næringsministeren. Hva vil næringsministeren, heter det i hans skriftlige spørsmål, konkret gjøre for å styrke veiledningen til kommuner, fylkeskommuner og andre offentlige organer når de skal gjøre offentlige anskaffelser, herunder sørge for bedre utnyttelse av handlingsrommet i ulike regelverk slik som EØS-avtalen?

Bakgrunnen for hans spørsmål var at han ikke hadde fått gjennomslag for at statsråden skulle revurdere tidligere statsråds avvisning av Stortingets vedtak om en ekspertenhet for offentlige anskaffelser. Dette er skuffende, slo Bjørnstad fast. Det er ofte slik at offentlige innkjøpere ikke har erfaring i offentlige anbud. I mange tilfeller går det lang tid mellom hver gang en etat, eller fylkeskommune, gjør større innkjøp.

God veiledning viktig

Næringsministeren slo fast at å gjennomføre gode anskaffelser er krevende. Mange innkjøpere er små, med få ressurser og begrenset kompetanse. Derfor er god veiledning viktig for å sikre gode anskaffelser.

– Både Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har utarbeidet veiledning på anskaffelsesområdet, fremholdt han. Det er behov for å videreutvikle veiledningen om innkjøp i et mer helhetlig og brukertilpasset retning. I dette arbeidet skal det blant annet vurderes om det er behov for at veiledningen blir tilpasset særskilte brukergrupper, eksempelvis kommuner og fylkeskommuner. Vi er nå i gang med å vurdere mulige tiltak.

Bli den første til å kommentere på "Behov for å skreddersy veiledninger i innkjøp til f.eks. kommuner og fylkeskommuner"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.