Universitetet i Oslo, Omsorgsbygg og Bergen og Oslo kommuner kapret årets anskaffelsespriser

Anbud365: Bergen og Oslo kapret årets anskaffelsespriserInnkjøpssjef Birgitte Gullestad, finansbyråd Dag Inge Ulstein og spesialrådgiver Ole Rasmussen tok imot prisen, et litografi av Lars Elling, på vegne av Bergen kommune (Foto: Thomas B Eckhoff).

Skriv ut artikkelen

Tradisjonen tro er det på Anskaffelseskonferansen 2016 delt ut priser. Difis anskaffelsespris for digitalisering gikk til Bergen kommune, mens anskaffelsesprisen – også fra Difi – for etisk ansvar gikk til Oslo kommune.Universitetet i Oslo fikk Difis anskaffelsespris for god styring, og Omsorgsbygg stakk av gårde med Difis anskaffelsespris for innovasjon.

Digitaliseringsprisen ble delt ut for tredje gang. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at Bergen kommune har digitalisert hele anskaffelsesprosessen og benytter i dag elektroniske verktøy for konkurransegjennomføring, kontraktsadministrasjon, bestilling, fakturering og innkjøpsanalyse.

Bergen kommune har gjennom bruk av elektroniske bestillinger økt avtalelojaliteten og har bevisst satset på sortimentsstyring. Gjennom dette arbeidet har de dokumentert årlige gevinster i størrelsesorden 15 millioner kroner. Prisvinneren benytter konkurransegjennomføringsverktøyet (KGV) fra Mercell som elektronisk anskaffelsesverktøy.

Pris for etisk ansvar

Oslo Kommune ved Utviklings- og kompetanseetaten fikk Difis anskaffelsespris for etisk ansvar. Prisen kalles også «ikke for enhver pris» og deles ut av KLP og Difi i samarbeid.

Også denne prisen ble delt ut for tredje gang på Difis anskaffelseskonferanse i Oslo. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at etaten bruker anskaffelser som et strategisk virkemiddel for å fremme samfunnsansvar.

– Vi gratulerer Oslo kommune som årets vinner av anskaffelsesprisen for etisk ansvar. Oslo kommune har hatt en langsiktig tilnærming for å integrere samfunnsansvar i innkjøpsprosessen. De har arbeidet systematisk, med god forankring helt fra politisk hold, til etatene som anskaffer varer og tjenester, sier juryformann og direktør for samfunnsansvar i KLP, Heidi Finskas, i en kommentar.

Godt eksempel

Juryen skriver dessuten at Utviklings- og kompetanseetaten går foran med et godt eksempel ved å invitere andre offentlige oppdragsgivere inn. Dette fremmer kunnskapsdeling i offentlig sektor.

Finansbyråd Robert Steen tok imot prisen, et litografi av Jan Baker, på vegne av Utviklings- og kompetanseetaten.

Pris for god styring

Universitetet i Oslo fikk Difis anskaffelsespris for god styring. Også denne prisen ble delt ut for tredje gang på Difis anskaffelseskonferanse.  I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at Universitetet i Oslo har dokumentert store besparelser. Universitetet i Oslo bruker målinger bevisst som grunnlag for kontinuerlig forbedring av avtalene og utvikling av arbeidsmetodene i anskaffelsesprosessen.

Direktør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe, innkjøpsleder Jacob Landsvik, nestleder Tori Norheim Sandlie og avdelingsdirektør Jan Børge Tjäder, alle ved Universitetet i Oslo, tok imot prisen, et litografi av Lars Elling.

Innovasjonsprisen

Difis anskaffelsespris for innovasjon gikk til Omsorgsbygg for å ha stimulert markedet til å utvikle fossilfrie bygg- og anleggsplasser. Også denne prisen ble delt ut Difis anskaffelseskonferanse i Oslo i dag. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet Omsorgsbygg har gått i dialog med sentrale norske og internasjonale aktører for å skape en plattform for miljøvennlig produksjon til det offentlige. Omsorgsbygg har tatt samfunnsansvar og gjennomført en innovativ prosess som andre aktører i virksomhetens bransje kan bruke resultatene fra.

Majken Bie, Jon Søland og Nina Mellem i Omsorgsbygg tok imot prisen, også her et litografi av Lars Elling.

Bli den første til å kommentere på "Universitetet i Oslo, Omsorgsbygg og Bergen og Oslo kommuner kapret årets anskaffelsespriser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.