De 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2018 – «kortnytt» og juss dominerer

Anbud365: De 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2018 – «kortnytt» og juss dominererEn innkjøper, spesialrådgiver Uwe Matthäus, Bergen kommune|Innkjøp konsern skrev artikkel på Anbud365 i 2018. Hans artikkel sto hos oss 15. mai og er nr. 5 på listen over fjorårets mest leste artikler. Artikkelen, en av nær 630 publiserte artikler hos oss i fjor, var den mest leste av innsendte bidrag i 2018.

Skriv ut artikkelen

Fem av de mest leste artiklene på Anbud365 i 2018 var «kortnytt»-spalter, dvs. artikler med nyheter formidlet i form av en oversikt med korte tekster lenket til selve nyhetssaken. Fire av disse var vår egen faste fredagsspalte «Stort og smått», den femte var nyskapingen «Nytt og nyttig fra anskaffelsesretten» fra Simonsen Vogt Wiig. To artikler blant de 15 mest leste dreide seg om innkjøpernes kompetanseutfordringer, og i minst halvparten av sakene var innholdet seg helt eller delvis om juss.

I 2018 publiserte vi 658 artikler. Også i 2018 var det heldigvis mange, svært kompetente bidragsytere representert i våre spalter. To av disse er blant fjorårets aller mest leste – fra spesialrådgiver Uwe Matthäus, Bergen kommune|Innkjøp konsern og Terje Stepaschko, juridisk direktør i Undervisningsbygg Oslo KF. Sistnevnte var også blant de 15 mest leste i 2017.

Mest leste i fjoråret var en av de faste spaltene hver fredag, der vi presenterer en rekke «kortnyheter» – Offentlige anskaffelser: Stort og smått 2. november. Denne kom rett før høstens store konferanser med prisutdelinger og det hele.

Også en annen «kortnytt»-spalte kapret en plass på seierspallen – Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16. november. Her dreide det seg bl.a. om Difis modenhetsundersøkelse og Kofa-saksbehandling.

Også siste trinn på pallen i fjoråret ble beslaglagt av en «kortnytt»-spalte – Offentlige anskaffelser: Stort og smått 19. oktober. Påminnelser om de store konferansene, revisjonskritikk av Statens vegvesen og Fosenlinje-saken tilbake til Høyesterett var noen av notisene.

19.november i fjor publiserte vi – Fra førkommersiell anskaffelse til virkelighet på Oslo lufthavn til vinteren. Det var en oppfølging av en førkommersiell anskaffelse som startet med en dialogkonferanse i mars 2015.

Spesialrådgiver Uwe Matthäus, Bergen kommune|Innkjøp konsern skrev – Kompetanse, kompetanse, kompetanse. Bare kompetanse?, som vi publiserte 15. mai 2018.

Artikkelen 6. april i fjor gjaldt ikke heving av terskelverdier, men en rent rutinemessig tilpasning til terskelverdi-utviklingen i EU – Her er de nye terskelverdiene – gjelder fra dags dato.

23.oktober 2018 publiserte vi – Britene står på for å sikre tilgang til offentlige markeder i andre land etter brexit. Det var informasjon fra en britisk rapport om offentlige anskaffelser og Brexit.

Våre frokostseminarer – i samarbeid med våre langsiktige samarbeidspartnere – er populære, og når GDPR står på programmet, blir forhåndsomtalen lest – Anbud365 inviterer til frokostseminar: GDPR i offentlige anskaffelser. Publisert 22. mai.

Vår artikkel om – Oslos trikkekjøp i milliardklassen i fare for avsporing – ble publisert 17. juli, og der var vi først i norsk presse – uaktet type medium.

Den meste leste av våre egne fredagskommentarer i året som er gått kom 18. mai – Alarmerende signal om innkjøperes arbeidssituasjon – dette må sjekkes nærmere – og var en oppfølging av artikkelen fra spesialrådgiver Uwe Matthäus, Bergen kommune|Innkjøp konsern (se over).

Også en artikkel med utgangspunkt i de skriftlige spørsmålene fra Stortinget er å finne blant de meste leste i 2018 – Anbudspris fra private på 65% av enhetspris i offentlige helsetjeneste. Den kom 23. oktober.

Et av våre nye tilbud i 2018 – Simonsen Vogt Wiigs månedlige spalte – SVW: Nytt og nyttig fra anskaffelsesretten oktober 2018, ble lansert 11. oktober, da med partner Trine Lise Fromreide som ansvarlig.

Dette er historien om Sykehusinnkjøps – Første anskaffelse med krav til etisk handel som tildelingskriterium. Anskaffelsen gjaldt engangshansker og artikkelen sto 7. mai på Anbud365.

Terje Stepaschko, juridisk direktør i Undervisningsbygg Oslo KF er en populær bidragsyter – KOFAs uheldige tendens til å posere med europeiske rettskilder– ble publisert 21. august. Han var også godt representert på tilsvarende liste fra 2017.

Enda en «kortnytt»-spalte inne på listen blant de 15 mest leste på Anbud365 i 2018 – Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. oktober

Bli den første til å kommentere på "De 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2018 – «kortnytt» og juss dominerer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.