Den nye anskaffelses-stortingsmeldingen neppe klar før på nyåret 2019

Anbud365: Den nye anskaffelses-stortingsmeldingen neppe klar før på nyåret 2019Anskaffelsesrådet samlet til møte. Følgende er medlemmer av rådet: Dag Strømsnes, avdelingsdirektør i Difi (leder), Mona Stormo Andersen (Difi) (sekretær), Knut Otto Pedersen (Vest-Agder fylkeskommune), Nina Helen Rormark (Buskerud fylkeskommune), Thomas Ertsås (Akershus fylkeskommune), Lin Helliesen (Stavanger kommune), Tommy Hestem (Asker kommune), Kristine Vigander (KS Advokatene), Heikki Fjelldal (NMBU), Hanna Meland (Stortinget), Jacob Landsvik (Universitetet i Oslo), Karina Stehl (NSB), Hege Brinchmann (NAV), Erlend Leinum (skatteetaten), Marit Holter Sørensen (Difi), Andrè Hoddevik (Difi), Anna Katrine Asprem (Difi) og Bente Hagelien (Difi).

Skriv ut artikkelen

Den nye stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser fremmes trolig ikke før på nyåret 2019. Planen har vært at den skulle foreligge til høsten. Opplysningen fremkom på siste måte i Difis anskaffelsesråd. Styring av anskaffelser og profesjonalisering vil stå sentralt i meldingen. På møtet i anskaffelsesrådet la også Difi sine 2018- prioriteringer for grønne anskaffelser.

Anskaffelsesrådet for offentlige anskaffelser er et rådgivende organ for Difis prioriteringer på anskaffelsesområdet, og ledes av avdelingsdirektør Dag Strømsnes. Anskaffelsesrådet møtes 2-4 ganger i året og har flere oppgaver. Det skal identifisere og belyse behov for utviklingsområder. Blant annet gi innspill til innretning av tjenestetilbud, prosjekter og utviklingstrekk på kritiske områder. Samt vurdere virkemidler, metodeutvikling og kompetansetiltak som er satt i verk av Difi.

Grønne anskaffelser

På sitt siste møte var det grønne anskaffelser og den kommende stortingsmeldingen som var tema. Difis prioriteringer for 2018 når det gjelder grønne anskaffelser er:

  • Kriterie-veiviser – allerede lansert – med tre kriteriesett (prosjektering bygg, totalentreprise bygg og lette kjøretøy)
  • Nye kriteriesett (mat, avfallstransport, IKT-utstyr, leie av eiendom, anlegg)
  • Spredning og pilotering av kriteriene
  • Kurs og kompetanse for utvalgte målgrupper
  • Veiledning om bruk av merkeordninger
  • Videreutvikle statistikk og styringsdata

Stortingsmeldingen

Målet med stortingsmeldingen er å bidra til mer effektive og profesjonelle offentlige anskaffelser. Arbeidet ledes av Nærings- og fiskeridepartementet, men Difi deltar i prosjektgruppen og leverer omfattende bidrag til tekster og analyser. Meldingen skal legges frem for Stortinget vinteren 2018/2019.

Noen sentrale tema i meldingen er styring av bedre statistikk og tilgang til statistikk om offentlige anskaffelser, bl.a. utgifter brukt på anskaffelser og hvilke leverandører som leverer til det offentlige. Styrke styring og ledelse av anskaffelser er et annet tema, likeså få frem den strategiske betydningen anskaffelser har for virksomhetene og hvordan forbedre styring og organisering av offentlige anskaffelser. Kompetansetiltak for ledere står også sentralt.

Profesjonalisering

Meldingen skal også behandle profesjonalisering, bl.a. helhetlig plan/strategi for kompetanse, kompetansemål, kompetansekrav til ulike roller, sourcingstrategi mv., hvordan styrke Anskaffelsesakademiets arbeid, distribuert læring og e-læringskurs. Digitalisering av anskaffelsesprosessen, innovasjon og miljø og samfunnsansvar er andre viktige stikkord som meldingen skal omhandle.

Bli den første til å kommentere på "Den nye anskaffelses-stortingsmeldingen neppe klar før på nyåret 2019"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.