DFØ i 2024: Veiledninger og Doffin/eForms ut til folket

Anbud365: DFØ i 2024: Veiledninger og Doffin/eForms ut til folketFung. divisjonsdirektør for anskaffelser i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), Gunnar Wessel Thomassen, har fått «marsjordre» (også kalt tildelingsbrev) fra Finansdepartementet om hvilke oppgaver som gjelder for 2024 (foto: DFØ).

Skriv ut artikkelen

I fjor satt de på kontoret og lagde veiledninger i fleng, i år skal DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) ut til folket. 30%-vekting, Norgesmodell mot useriøse og oppfølging av kontrakter er stikkord. Det er snakk om en bred kompetansesatsing og grønn omstilling. Mulighetene til datafangst via Nye Doffin og eForms skal også vises frem. Og fung. divisjonsdirektør for anskaffelser i DFØ: Gunnar Wessel Thomassen opplyser i en podkast at anskaffelser.no-nettstedet skal moderniseres og at en ny anskaffelsesundersøkelse er på gang.

Det fremgår av tildelingsbrevet fra Finansdepartementet for 2024 at DFØ skal styrke oppdragsgivernes kompetanse om grønne og innovative offentlige anskaffelser. De skal bidra med veiledning og oppfølging av forskriften om vekting av klima- og miljøhensyn. Og veiledningstilbudet om grønne innkjøp skal bli mer brukervennlig og bedre kjent for offentlige oppdragsgivere.

Gi kompetanse

Generelt skal veiledningstilbudet om offentlige anskaffelser være brukertilpasset og gi offentlige oppdragsgivere kompetanse i å styre, lede og organisere sin innkjøpsvirksomhet på en effektiv og profesjonell måte. DFØ skal gjennomføre tiltak for å forbedre og øke synligheten av veiledningstilbudet, heter det.

Dessuten skal DFØ bistå Nærings- og fiskeridepartementet i oppfølging av arbeid med Norgesmodellen. DFØ skal gjennomføre tiltak for at veilederen om beste praksis for kontraktsoppfølging i offentlige anskaffelser tas i bruk.

Doffin og eForms

Doffin skal videreutvikles for å legge til rette for bruk av de nye digitale kunngjøringsskjemaene (eForms). Og: – Tjenesten vil gi tilgang på mer og bedre data om offentlige anskaffelser, som DFØ må utnytte i arbeidet med analyser, veiledning m.m.

Det står også i tildelingsbrevet at DFØ skal utarbeide en strategi for bedre måling av innovasjon i offentlige anskaffelser. Det skal innhentes erfaringer fra virksomheter som har innovasjon som tema i anskaffelsesstrategiene og spres kunnskap om dette. Formålet er å få forbedret måling av innovasjon i offentlige anskaffelser.

I podkast

Deet er i podkasten «Kjøpe for Norge» at fungerende divisjonsdirektør Thomassen utdyper tildelingsbrevets «marsjordre»: Veiledningene som DFØ produserte i fjor skal nå bringes ut til folket, slik at alle innenfor anskaffelses-området blir kjent med og bruker disse. Seminarer/seminarier og turnéer er eksempler. Over statsbudsjettet for inneværende år er for øvrig DFØ blitt tilført 10 mill øremerket til grønn omstilling.

Og han legger vekt på betydningen av å innhente relevante data fra hele anskaffelsesprosessen. Nye Doffin og kunngjøringsskjemaene eForms er gode muligheter.

Anskaffelser.no og sparretelefonen

Nettstedet anskaffelser.no skal moderniseres i år, forteller Thomassen i podkasten, en ny runde i serien anskaffelsesundersøkelser introduseres om noen uker. Han oppfordrer alle til å svare på den, ettersom det gir et mest mulig korrekt bilde av området.

Sparretelefonen til DFØ dekker nå hele anskaffelsesspekteret, og Thomassen er stolt av tilbudet, samtidig som han presiserer at DFØ gir ikke råd, bare veiledning.

StartOff ble avviklet ved årsskiftet, men Thomassen forteller at DFØ jobber med å finne ut hvordan de kan ta vare på kunnskapen prosjektet førte med seg.

Bli den første til å kommentere på "DFØ i 2024: Veiledninger og Doffin/eForms ut til folket"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.