DFØ i år: Nå kommer beste praksis for kontraktsoppfølging

Anbud365: DFØ i år Nå kommer beste praksis for kontraktsoppfølgingDivisjonsdirektør Dag Strømsnes og hans medarbeidere i anskaffelsesdivisjonen i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) har fått årets «marsjordre» fra Finansdepartementet.

Skriv ut artikkelen

Innen 1. juli i år skal beste praksis for kontraktsoppfølging i offentlige anskaffelser foreligge, og det er DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) som skal lede arbeidet med å få frem hva dette skal være. Det fremgår av DFØs tildelingsbrev for 2023. Grønne anskaffelser, Norgesmodellen og det pågående lovarbeidet er øvrige prioriterte områder – og veiledningsmateriellet skal bli bedre og mer synlig.

Rett før jul sist foreslå Finansdepartementets tildelingsbrev til DFØ for 2023. Et av de fire hovedmålene for det nye året er at offentlig sektor gjennomfører effektive og bærekraftige anskaffelser som bidrar til å fremme innovasjon.

Oppfølging av Riksrevisjonens anbefalinger i om grønne offentlige anskaffelser er en viktig oppgave for DFØ i 2023, heter det. DFØs veiledningsmateriell om grønne offentlige anskaffelser skal gjøres mer brukervennlig og bedre kjent for offentlige oppdragsgivere, og bidra til å bygge kompetanse om grønne innkjøp.

Mer synlighet?

DFØ skal også generelt arbeide for at veiledningsmateriellet om offentlige anskaffelser skal være brukertilpasset og gi offentlige oppdragsgivere kompetanse i å styre, lede og organisere sin innkjøpsvirksomhet på en effektiv og profesjonell måte. DFØ skal også vurdere tiltak for å øke synligheten av veiledningsmateriellet.

Norgesmodellen for offentlige anskaffelser skal motvirke arbeidslivskriminalitet og sosial dumping, og fremme et seriøst arbeidsliv. DFØs bidrag her er å utarbeide relevant veiledning, bl.a. utforming av seriøsitetskrav, eventuelt nye lov- og forskriftsendringer og om bruken av opplysningene eBevis gir.

Lovarbeid

DFØ skal for øvrig bistå sekretariatet til det nye lovutvalget for offentlige anskaffelser, som professor Halvard Haukeland Fredriksen ved det Juridiske Fakultet, Universitetet i Bergen, leder.

Det er, fremholder Finansdepartementet, behov for mer og bedre veiledning om kontraktsoppfølging i offentlige anskaffelser. DFØ skal lede et arbeid med relevante aktører som skal utarbeide beste praksis for kontraktsoppfølging i offentlige anskaffelser. Beste praksis skal rette seg både mot kontraktsoppfølging generelt og mot oppfølging av krav som skal motvirke arbeidslivskriminalitet spesielt. Arbeidet skal ferdigstilles innen 1. juli 2023.

Bli den første til å kommentere på "DFØ i år: Nå kommer beste praksis for kontraktsoppfølging"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.