DFØ med revidert veiledning om evalueringsmodeller, kan bli klar i høst

Anbud365: DFØ med revidert veiledning om evalueringsmodeller, kan bli klar i høstAvdelingsdirektør Bente Hagelien i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) opplyser til Anbud365 at DFØ før sommeren startet et arbeid for å revidere veiledningen om evalueringsmodeller.

Skriv ut artikkelen

En revidert og brukervennlig veiledning om evalueringsmodeller er under arbeid hos Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Går det som de håper, blir veiledningen klar og publisert i løpet av høsten. Det opplyser avdelingsdirektør Bente Hagelien i DFØ overfor Anbud365. Flere har etterlyst en oppdatert veiledning.

I den siste måneden har Anbud365 bragt flere artikler om normalisering i kjølvannet av Kofas avgjørelse i stornemnd (Kofa 2021/1000 Ørsta kommune). Der tok klagenemnda stilling til lovligheten av å ikke normalisere. I sin artikkel om temaet etter Kofa-avgjørelsen skrev partner Christian Bjørtuft Ellingsen og advokat Olav E. Haukeli i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig bl.a.: Det er på høy tid at DFØs anbefaling om normalisering på anskaffelser.no fjernes og erstattes av en anbefaling om å ikke normalisere.

Senere ville advokat/partner Kristian Jåtog Trygstad fra Advokatfirmaet Mageli avslutte sin artikkel med en oppfordring til Nærings- og fiskeridepartementet og DFØ: Tiden er inne for en grundig og tverrfaglig utredning av evalueringsmetoder, med gjennomarbeidede og konkrete råd til norske oppdragsgivere.

Revidert veiledning

Avdelingsdirektør Hagelien vil overfor Anbud365 ikke gå inn på sakens realiteter, men opplyser at DFØ før sommeren startet et arbeid for å revidere veiledningen om evalueringsmodeller. – Det er behov for en helhetlig gjennomgang og oppdatering av veiledningen, sier hun og vi vil blant annet gjennomgå omtalen av normalisering i lys av Kofas uttalelse i sak 2021/1000.

DFØ tar sikte på å publisere en oppdatert og brukervennlig veiledning i løpet av høsten.

Bli den første til å kommentere på "DFØ med revidert veiledning om evalueringsmodeller, kan bli klar i høst"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.