Difi: Hvor moden er du sammenlignet med andre?

nbud365: Difi Hvor moden er du sammenlignet med andreSeniorrådgiver i Difi, Birgit Enger Nordstrand, som har fagansvaret for Difis modenhetsundersøkelse.

Skriv ut artikkelen

Nå er Difis modenhetsundersøkelse på vei til respondentene. Går alt etter planen, vil respondentene for første gang kunne måle sin egen anskaffelsesfaglige modenhet sammenlignet med andre når resultatene er klare.  Forutsetningen er at tilstrekkelig mange virksomheter svarer på undersøkelsen.

I underkant av 1 000 statlige virksomheter, kommunale og fylkeskommunale virksomheter, et utvalg statlig og kommunalt eide selskaper blir spurt om å svare på undersøkelsen. I skrivende stund har respondentene mottatt undersøkelsen – påminnelse venter hver dag som helst.

Når datainnsamlingen er avsluttet, vil resultatene av undersøkelsen bli publisert i samme portal som respondentene besvarte undersøkelsen. Der kan de sammenligne seg med et gjennomsnitt av tilsvarende virksomheter.

Indikatorer

Respondentene vil kunne sammenligne skår på for eksempel indikatorer som måler:

  • Virksomhetens styring og ledelse på anskaffelsesområdet
  • Virksomhetens oppfølging av leverandører og avtaler
  • Virksomhetenes digitale modenhet i anskaffelser
  • Virksomhetenes modenhet knyttet til å stille klima- og miljøkrav i anskaffelser
  • Innovasjon i virksomhetens anskaffelser

– Denne gangen er det Difi selv som har hånd om gjennomføringen av undersøkelsen – i motsetning til tidligere der oppgaven har vært gjennomført av en ekstern, opplyser seniorrådgiver i Difi, Birgit Enger Nordstrand, som har fagansvaret for undersøkelsen. Hun poengterer dessuten at spørsmålene er enklere enn tidligere.

Tidligere undersøkelser

Spørsmålene i undersøkelsen denne gang er ikke helt ut de samme som i tidligere utgaver. Noen er det riktignok, og da kan man få mulighet til å trekke sammenlikninger knyttet til utviklingen fra forrige undersøkelsen.

Nordstrand forteller at undersøkelsen er tredelt. En del dreier seg om generell modenhet, og det er her man finner spørsmål som kan gi muligheter for sammenlikning med tidligere undersøkelser. De to andre delene er digital modenhet og tilsvarende på miljø/klima – begge satsingsområder hos Difi.

Sammenlikningsgrunnlag

Det er vanskelig å sette noe antall eller prosentandel besvarelser som gir et godt nok grunnlag for at den enkelte virksomhet kan sammenlikne seg med andre. Nordstrand:

– Når det gjelder å kunne sammenlikne seg med gjennomsnittet totalt sett, vil det uansatt kunne la seg gjøre. Spørsmålet om det går like greit i de enkelte undergruppene, vil avhenge av om det er tilstrekkelig antall svar i de enkelte gruppene. Mulige undergrupper er virksomhetenes størrelse, omsetning, antall ansatte etc.

Bli den første til å kommentere på "Difi: Hvor moden er du sammenlignet med andre?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.