Difi på banen med praktisk, «ikke-teknisk» kompetanseløft innen digitale anskaffelser

Anbud365: Difi tilbyr praktisk , ikke-teknisk kompetanseløft innen digitale anskaffelserHvordan kan du utnytte potensialet i de digitale verktøy virksomheten din allerede har? Hvordan få til et godt samarbeid med systemleverandørene? Hvordan få til en god implementering av nye digitale arbeidsprosesser? Dette og flere konkrete spørsmål er på agendaen på Difis nettverk for digitale anskaffelser 7. november, poengterer seniorrådgiver i Difi, Hege Strandhagen, som er ansvarlig for denne første samlingen i nettverk for digitale anskaffelser

Skriv ut artikkelen

Difi drar nå i gang et nettverk for digitale anskaffelser. Det er fordi «digitaliseringstoget» er på vei til din stasjon – i full fart. Alle skal være heldigitaliserte på anskaffelsesprosessen innen fem år fra nå. I nettverket er det ikke tekniske detaljer som gjelder, men formidling av helt praktiske tips, råd og erfaringer som hjelp til den enkelte på veien mot heldigitaliseringen: Hvordan starte, hvilke verktøy finnes, hvordan forenkle din hverdag etc. Noe av det viktigste er også muligheten for møte andre som har eller skal digitalisere anskaffelsesprosessen. Det første seminaret skal ha søkelys på digitalisering i konkurransegjennomføring- og kontraktsoppfølgingsfasen.

Presset fra myndighetshold om å digitalisere er allerede betydelig – og økende. At vi har fått egen digitaliseringsminister understreker dette. Innen utgangen av 2024 skal anskaffelsesprosessen være heldigital. I sum er dette grunnen til at Difi 7. november klemmer til med sitt nye nettverk for digitalisering.  Spørsmålet er rett og slett; «Hvordan kan jeg og min virksomhet lykkes med å digitalisere anskaffelsene våre, og hvordan kan vi hente ut gevinstene?»

Digitaliseringstog i full fart

– Vårt inntrykk er at mange stiller seg nettopp dette spørsmålet i disse dager, sier seniorrådgiver Hege Strandhagen i Difi til Anbud365. Hun poengterer at et digitaliseringstoget er på full fart inn mot hver enkelt virksomhets stasjon.

– Så hvordan hoppe på toget og virkelig brette opp ermene for å komme i gang med bruk av digitale verktøy?

– Vi tilbyr en ikke-teknisk arena hvor det er fokus på hvordan vi kan bruke løsningene som allerede finnes i markedet, og kanskje til og med i den enkeltes virksomhet. Ønsker du å snakke med andre i lignende situasjon som deg og din virksomhet, få tips og inspirasjon til veien videre for å bli heldigital i anskaffelsesprosessen, så er det bare å melde seg på, oppfordrer Strandhagen, som er ansvarlig for arrangementet.

Formålet med nettverket

Formålet er å etablere et nettverk for digitale anskaffelser – for å tilby statlige og kommunale virksomheter hjelp på veien, slik at de kan lykkes med digitalisering av anskaffelsesprosessen. Nettverket blir en videreføring av brukerforum for e-handel, og blir en åpen møteplass for innkjøpere, innkjøpsledere og alle andre som er opptatt av hvordan man kan lykkes med digitalisering av anskaffelsesprosessen.

Ønsket er å gi offentlige virksomheter konkret informasjon og råd om hvordan man kan lykkes med digitalisering. Brukerperspektivet er fokuset – ikke detaljer om teknologi. Difi er opptatt av å forme nettverket etter behov, og ønsker innspill fra deltakerne på bruk av nettverket.

Det konkrete programmet er i skrivende stund ennå ikke klart, men Strandhagen lover innlegg fra offentlige virksomheter som har gode erfaringer med digitalisering og fra Difi. Det blir også satt av rikelig med tid til å dele erfaringer og diskutere i grupper.

Meld deg på via kursportalen til Difi.

Bli den første til å kommentere på "Difi på banen med praktisk, «ikke-teknisk» kompetanseløft innen digitale anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.