Difi tar sikte på å videreutvikle sin lærling-veiledning

Anbud365: Difi tar sikte på å videreutvikle sin lærling-veiledningSeksjonssjef Bente Hagelien i Difi svarer Harald Alfsen om bruk av lærlinger.

Skriv ut artikkelen

Difi mener det kan være behov for å videreutvikle sin veiledning om bruk av lærlinger i offentlige kontrakter. – Vi ser også at det er behov for å utdype og forklare dette punktet i veiledningen bedre, og kommer derfor til å justere teksten, opplyser seksjonssjef Bente Hagelien i Difi i en kommentar til gårsdagens innlegg på Anbud365 fra partner Harald Alfsen i Inventura AS.

På Anbud365 i går, mandag 29 mai, grep Alfsen fatt i at det fra sist årsskifte ble obligatorisk å vurdere krav til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter. Og han skrev:

«Difi hevder i sin veileder at negativ egenerfaring kan vektlegges i vurdering av tilbud i senere konkurranser. Jeg er skeptisk til om dette er tillatt, og vil fraråde å legge dette til grunn. Når lærlingekravet, også ifølge Difi, er et kontraktskrav, betyr det at oppdragsgiver vil ha problemer med å legge vekt på egenerfaring i kvalifikasjons- og tilbudsevalueringen. Dersom Difi opprettholder veilederen, må de etter min oppfatning forklare nærmere både det rettslige grunnlaget og praktisk håndtering.»

Nyttig innspill

Anbud365 bad Difi om en kommentar til dette:

– Det er riktig at det i veiledningen står at man kan vektlegge negativ erfaring med bruk av lærlinger når man skal velge leverandører, sier seksjonssjef Hagelien. Forskriften gir mulighet for å avvise leverandører på grunn av gjentatte brudd på bestemmelser om miljø, arbeidsforhold og sosiale forhold. Vi mener derfor det kan vurderes om gjentatte brudd på kravet til lærlinger kan gi grunnlag for avvisning i senere konkurranser.

– Når det er sagt, fortsetter Hagelien i sin kommentar til Alfsen: Veiledningen vi har publisert om lærlinger er første versjon som ble lansert til nyttår, og vi ser at det kan være behov for å videreutvikle den. Vi ser også at det er behov for å utdype og forklare dette punktet i veiledningen bedre, og kommer derfor til å justere teksten. For oss er derfor innspillet fra Harald Alfsen nyttig.

Les hele innlegget fra Harald Alfsen på Anbud365 her.

Bli den første til å kommentere på "Difi tar sikte på å videreutvikle sin lærling-veiledning"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.