Digital Kofa-konferanse 19. november – breddfull av muligheter for kompetansepåfyll

Anbud365: Digital Kofa-konferanse 19. novemberNemndsleder i Kofa, Sverre Nyhus, skal åpne den digitale Kofa-konferansen 19. november. På bildet sammen med direktør i Klagenemndsekretariatet/KOFA, Anneline Vingsgård.

Skriv ut artikkelen

Klagenemndssekretariatet og Kofa går nye veier i disse pandemitider – for første gang inviteres det til en digital utgave av den årlige Kofa-konferansen. Den skal strømmes den 19. november 2020. Det blir samme innholdsrike program som foregående år, og dette er en flott anledning til å holde seg oppdatert på alt det som skjer innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser, heter det i Kofas omtale av programmet.

Til Anbud365 tidligere i høst sa direktør i Klagenemndsekretariatet, Anneline Vingsgård, at ønsket for årets konferanse er å gi tilhørerne inspirasjon fra foredragsholdere som har lang erfaring fra offentlige anskaffelser i sine land, og som vi nok kan lære mye av.

Nemndsleder Sverre Nyhus innleder konferansen. For første gang er Klagenævnet for Udbud ved nævnets formann, Nikolaj Aarø-Hansen, på plass i konferansen. Han skal gjennomgå de viktigste avgjørelsene for nævnets virksomhet det siste året. Klagenævnet for Udbud har noe videre fullmakter enn Kofa – klageorganet er mer som en domstol å regne. Praksis fra Klagenævnet for Udbud er ofte interessant lesning for oss i Norge i vår tolkning av anskaffelsesregelverket.

Covid19 og offentlige anskaffelser

Ikke bare er covid-19-pandemien årsak til at den 15. Kofa-konferansen går digitalt, den er også et tema i et av foredragene på konferansen. Dr. Totis Kotsonis, som er partner ved advokatfirmaet Pinsent Masons London, skal se på praktiske spørsmål i kjølvannet av en krise som covid 19 – og betydningen for offentlige anskaffelser.

Habilitet i offentlige anskaffelser er tema for professor Karl Harald Søvig, Universitetet i Bergen.

Mange offentlige virksomheter står for tiden overfor en stor omlegging av sin IT-drift til skytjenester, og det kan oppstå vanskelige anskaffelsesrettslige spørsmål i slike prosesser. KOFA ila i 2019 gebyr for ulovlig direkte anskaffelse av skytjenester, og dette er nok et svært praktisk og aktuelt tema for de fleste offentlige oppdragsgivere. Advokat Anne Buan i SimonsenVogtWiig skal ta for seg anskaffelser av skytjenester.

Ikke minst byr Kofa-konferansen på et foredrag av nemndsmedlem i Kofa, advokat Kristian Jåtog, som gir en gjennomgang av utvalgte Kofa-avgjørelser det siste året

Påmelding til konferansen gjør du her.

4 kommentarer på "Digital Kofa-konferanse 19. november – breddfull av muligheter for kompetansepåfyll"

  1. Hvor kan jeg lese programmet?

  2. Samme spørsmål som Iren ovenfor. Jeg kan ikke i ovenfor nevnte link finne mer informasjon enn i artikkelen, herunder etterlyser jeg klokkeslett for konferansen eller pris.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.