En innkjøper forteller om utfordringer ved å være liten

Anbud365: En innkjøper forteller om utfordringer ved å være litenInnkjøper i Bø kommune, Silje Larsen Ulverød, ønsker seg et større fagmiljø i Telemark.

Skriv ut artikkelen

(Lena Kristiansen) Silje Larsen Ulverød, innkjøper i Bø kommune, skjønner godt at det avdekkes mangler i revisjonsrapporter om offentlige anskaffelser rundt om. Det er sårbart å være liten og alene på et så stort område som anskaffelser kan være. Hun ønsker seg flere kollegaer, mer tid og mer kunnskap. Nå håper hun et innkjøpssamarbeid skal gi henne dette.

Bø kommune er i dag med i et innkjøpssamarbeid med Buskerud, Telemark og Vestfold. Status nå er at det er ca.50 % stilling i Bø kommune som er satt av til offentlige innkjøp og oppfølging av avtaler for de områder nåværende innkjøpssamarbeid ikke er ansvarlige. Denne ressursen heter Silje, og hun får kjenne på bekymringer for fremtiden som fylkessammenslåingene kanskje medfører.

Ettersom nye fylker skal etableres fra1.1.2020 er det usikkerhet om hvilke innkjøpstjenester som vil tilbys Bø kommune etter sammenslåingen. Det fryktes en mulig nedleggelse av det nåværende innkjøpssamarbeidet. Da sitter Bø kommune igjen med meg, noe som ikke dekker opp behovet Bø kommune vil komme til å få, sier Silje.

Frustrerende uten kollegaer  

– Min stilling er ikke nok til å dekke opp det behov som Bø kommune har i forhold til dagens arbeidsmengde innenfor innkjøp. Vi har flere områder uten innkjøpsavtaler hvor vi ifølge regelverket skulle ha hatt det. Det er også frustrerende å ikke ha kollegaer man kan drøfte saker med. Jeg har fått gjennomføre sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser i regi av KSI og får dra på enkelte relevante samlinger, men i det store og hele burde kompetansen på offentlige innkjøp vært høyere hos flere i kommunen, sier hun.

Bø kommune arbeider nå med å etablere et alternativt innkjøpssamarbeid med kommuner i Midt- og Vest-Telemark med til sammen 2 årsverk på området. Dette vil foruten større konkurranser om avtalene, gi bredere kompetanse og et fagmiljø som forbedrer anskaffelsene. Det er foreløpig ikke endelig avklart hvilke kommuner som ønsker å være med i dette innkjøpssamarbeidet.

Bli den første til å kommentere på "En innkjøper forteller om utfordringer ved å være liten"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.