En møteplass der oppdragsgivere kan finne interesserte tilbydere?

Anbud365: En møteplass der oppdragsgivere kan finne interesserte tilbydere?For inneværende år er det brukervennlighet og søk som er i fokus når det gjelder utvikling av Doffin. - Vi skal straks i gang med en ny runde brukertesting her og oppfordrer i denne forbindelse leverandører som vil bidra til å forbedre søket om å ta kontakt. sier produkteier for Doffin, Charlotte Kolle i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) til Anbud365.

Skriv ut artikkelen

En felles digital møteplass for leverandører på jakt etter offentlige oppdrag og oppdragsgivere på tilbyder-jakt? Anbud365 tok ideen videre til Doffin, som kanskje kunne være hjem for noe slikt. – Det er et interessant forslag, selv om det er litt på siden av Doffins hensikt som kunngjøringsdatabase, svarer produkteier for Doffin, Charlotte Kolle i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring). Samtidig peker hun på både kvalifikasjonsordning og dynamisk innkjøpsordning er laget for å sikre at oppdragsgivere finner de beste leverandørene.

Bakgrunnen for spørsmålet fra Anbud365 var en henvendelse til redaktøren fra en leverandør som var til stede på Anskaffelsesdagen i Bergen. Kort fortalt gjaldt saken som følger:

Finne leverandører

Når en oppdragsgiver skal finne tre-fire leverandører ifm forespørsel etter tilbud, tyr de fleste til leverandører de kjenner/tidligere har vært borti, evt. sjekker Google. Kanskje får de medlemsliste i en bransjeforening. Hva med å etablere en løsning på Doffin der leverandører som generelt er interesserte i å levere til det offentlige, som gjerne ser at de bli kontaktet når det er oppdrag på gang e.l.? Det gjør det hele lettere og enklere for oppdragsgivere, samtidig er det en mulighet for andre å slippe til – ikke bare de som allerede er kjente hos oppdragsgivere. Achilles o.l. har en kvalifiseringsordning for leverandører i forsyningssektoren, men leverandøren som snakket med Anbud365, tenkte mer på en standardiserte bedriftspresentasjon (navn, bransje og produktspekter).

Interessant, men …

Med dette som bakgrunn tok Anbud365 kontakt med DFØ, der produkteier for Doffin, Charlotte Kolle fikk spørsmål om leverandørens ideer og tanker kunne være noe for Doffin.

– Vi syns dette er et interessant forslag, selv om det er litt på siden av Doffins hensikt som kunngjøringsdatabase, konstaterer hun. Forslaget som skisseres innebærer en stor utvidelse av funksjonalitet for Doffin og vil i så fall være et mulig behov som må utredes først og deretter eventuelt prioriteres i forhold til øvrig, fremtidig videreutvikling. For inneværende år er det imidlertid brukervennlighet og søk som er i fokus. Vi skal straks i gang med en ny runde brukertesting her og oppfordrer i denne forbindelse leverandører som vil bidra til å forbedre søket om å ta kontakt.

De beste leverandørene 

Kolle gjør også gjøre oppmerksom på at både kvalifikasjonsordning og dynamisk innkjøpsordning er laget for å sikre at oppdragsgivere finner de beste leverandørene. – Vi oppfordrer oppdragsgivere til å kunngjøre dynamiske innkjøpsordninger eller kvalifikasjonsordninger der det kan være aktuelt og samtidig oppfordre leverandører til å kvalifisere seg inn i relevante ordninger, sier hun til Anbud365. 

Bli den første til å kommentere på "En møteplass der oppdragsgivere kan finne interesserte tilbydere?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.