Etterlyser sirkulærprosjekter, StartOff-penger å hente

Anbud365: Etterlyser sirkulærprosjekter, StartOff-penger å henteOffentlige virksomheter med behov for nye løsninger som gir mer ombruk og økt levetid på produkter og tjenester kan søke om finansieringsmidler fra StartOff-ordningen, som ledes av Sissel Kristin Hoel.

Skriv ut artikkelen

Flere og flere i det offentlige tenker på mulige sirkulære løsninger når de skal ha dekket et behov. På leverandørsiden sitter en rekke startups, dvs. relativt nystartede bedrifter, med kreative medarbeidere og innovative løsninger. Men de fristes ikke av omfattende offentlige anbudsprosesser. Da møtes ikke behov og fremtidsrettede løsninger. Men det finnes en vei utenom: StartOff. Sirkulære innovasjonsprosjekter er årets satsing der, ordningen er til for startups – og det er pengestøtte å hente!

StartOff har fått finansieringsmidler til sirkulærprosjekter av Klima- og miljødepartementet. – Offentlige virksomheter med behov for nye løsninger som gir mer ombruk og økt levetid på produkter og tjenester kan søke, sier Sissel Kristin Hoel, leder av StartOff-ordningen som ble lansert i 2021.De er i gang med flere sirkulærprosjekter allerede, og har fått midler til fire nye, hver på 600 000,-.

Egen satsing på sirkulære innovasjonsprosjekter

I år har StartOff en egen satsning på sirkulære innovasjonsprosjekter, som også kan dreie seg om f.eks. matsvinn. StartOff er en innovasjonssatsning som legger til rette for innovasjon og utvikling av nye løsninger der offentlig sektor har udekkede behov.  StartOff kobler oppdragsgivere og startups sammen og følger partene gjennom hele utviklingsprosessen fra idé til utviklet produkt. Oppstartsselskaper kan ofte sitte på den innovative løsningen som svarer på et offentlig behov. Ordningen administreres av DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) og utføres i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Gjenvinnbare materialer

Sirkulær økonomi handler om å gå fra lineærøkonomiens bruk og kast-system til et system for best mulig bruk og gjenbruk. Slik begrenses uttak av knappe råvarer og generering av avfall. Produktdesign for lang levetid, mulighet for oppgradering, og fokus på gjenvinnbare materialer er blant metodene som sørger for dette. I tiden fremover vil økt satsing på sirkularitet ivareta menneskelige behov med minimal påvirkning på miljøet.

Startup-vennlig anskaffelse 

Oppdragsgivere kan være alle typer offentlige virksomheter, og StartOff vil bistå med å løse sirkulærutfordring gjennom en startup-vennlig anskaffelse. Utfordringen og behovet formuleres av den offentlige oppdragsgiveren og løsningene i StartOff blir utviklet av leverandører, og er spesielt tilrettelagt for at startups kan delta. Formålet med StartOff er å se om offentlige utfordringer kan løses med nye og bedre løsninger samtidig som vi bidrar til en offentlig start for aktører ny med spennende løsninger og teknologi.     

Les mer om finansieringsmuligheten på Startoff

Bli den første til å kommentere på "Etterlyser sirkulærprosjekter, StartOff-penger å hente"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.