Får smekk på fingrene for manglende vurdering av kontrakt-valg

Anbud365: Får smekk på fingrene for manglende vurdering av kontrakt-valgGjennom sommer og høsten 2023 var det mye fokus i Steinkjer på tildeling av serveringsrettigheter i det nye kulturhuset som også omfatter servering i hele kulturkvartalet. Nå foreligger en revisjonsrapport. På bildet, kommunedirektør i Steinkjer, Bjørn Kalmar Aasland.

Skriv ut artikkelen

Steinkjer kommune må tåle revisjonskritikk for manglende vurderinger av hva slags kontrakt som skulle vært lagt til grunn i forbindelse med servering i det flunkende nye kulturhuset. Det som foreligger av dokumentasjon eller opplysninger tyder ifølge Revisor Midt-Norge på at kommunen der ikke har gjort god nok jobb.

Trønder-Avisa avdekket i fjor høst en rekke svakheter knyttet til prosessen som endte med at Liten by store opplevelser AS ble valgt som serveringsaktør ved Steinkjer kulturhus i juli 2023. Liten by store opplevelser AS er eid av Steinkjerfestivalen AS og Steinkjer kommune. All oppmerksomheten førte til at kontrollutvalget i kommunen bad Revisjon Midt-Norge gjøre undersøkelser knyttet til anskaffelser, habilitet og økonomisk risiko.

Anskaffelseskritikk

Revisorrapporten forelå for kort tid siden og er nå til behandling i kommunens politiske organer. Etter revisors mening har kommunens samarbeidsavtale med selskapet Liten by store opplevelser AS kjennetegn som tilsier at det burde vært vurdert om anskaffelsesforskriften for konsesjonskontrakter skulle vært lagt til grunn.

Revisor, heter det, har ikke fått dokumentasjon eller opplysninger som tilsier at kommunen vurderte dette tilstrekkelig for servering i kulturhuset. Revisor mener derfor at det ikke har blitt gjort tilstrekkelige forsvarlige vurderinger knyttet til anskaffelsesreglene i forkant av avtaleinngåelse.

Forsvarlige habilitetsvurderinger

Når det gjelder habilitetsutfordringer, mener revisor at kommunen har gjort forsvarlige habilitetsvurderinger og at det ble gjennomført en forsvarlig skjønnsmessig vurdering av mulige rollekonflikter. Saken viser likevel at selv om kommunen har gjort forsvarlige habilitetsvurderinger opp mot regelverket, kan det likevel ha store konsekvenser for omdømmet, slår revisor fast.

Dessuten finner revisor det svakt dokumentert at kommunen gjennomførte noen vurderinger av selskapets økonomiske evne til å løse oppgavene. Kommunen hadde en plan om å signere avtale med Famille – som i fjor sommer gikk konkurs. Liten by store opplevelser kjøpte konkursboet og signaliserte tidlig at de ville ha med Famille-gründerne på eier- og driversiden. Det foreligger ingen protokoller fra møtene med verken Famille eller Liten by store opplevelser, og det er ikke dokumentert økonomiske prognoser eller kalkyler.

Bli den første til å kommentere på "Får smekk på fingrene for manglende vurdering av kontrakt-valg"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.