Fikk Kina-tur for å skrive kravspek – vant deretter konkurransen

Anbud365: Fikk Kina-tur for å skrive kravspek – vant deretter konkurransenKommunehuset i Gjerstad (foto: Gjerstad.kommune.no)

Skriv ut artikkelen

En politiker i Gjerstad kommune i Agder satt på alle sider i en anbudskonkurranse: Han fikk Kinatur av kommunen for å skrive kravspesifikasjon. Han var selv med på å beslutte dette. Han leverte tilbud på oppdraget – og fikk det. Det er små forhold her som i mange mindre kommuner – det sitter både private næringsdrivende og offentlig ansatte i kommunestyret.

En tidligere politiker i Gjerstad kommune satt på alle sider av forhandlingsbordet da anbudet for lyd- og lysanlegg til den nye flerbrukshallen ble lyst ut, heter det i Aust-Agder Blad.  

For noen måneder siden skulle kommune kjøpe konsertanlegg til sin nye flerbrukshall. I januar i fjor var anbudsprosessen ferdig, og bestillingen på 1,3 mill. ble effektuert

Ordføreren varslet kommunestyremedlemmene i en e-post og bad om tilbakemelding på tilbudet. At det var firmaet til en politikerkollega som var innstilt som leverandør, ble ifølge Aust-Agder Blad, ikke nevnt.

Kina-tur

Det hører med til historien at denne politikeren sammen med sin kompanjong tidligere hadde vært på tur til Kina, betalt av kommunen. Motytelsen var at de to skulle lage kravspesifikasjon som kunne benyttes i anbudskonkurransen. Flybilletter og overnatting på hotell i syv dager for to personer kostet på NOK 26700. De to tok ikke betalt for selve konsulentjobben, heter det.

Den aktuelle politikeren satt i både formannskapet og i byggekomiteen til ny skole og hall. På spørsmål fra Aust-Agder Blad svarer kommunen at bestillingen om at politikeren skulle skrive kravspesifikasjonen, kom fra formannskapet.

Eneste dokumentasjon

Det fremkommer imidlertid ikke i noen formannskapspapirer fra denne perioden at dette var oppe til behandling, heter det. Den eneste dokumentasjonen avisen har funnet frem til, er en e-post-tråd startet av den aktuelle politikeren selv. I den skriver ordføreren senere at hun har snakket med alle representantene i formannskapet, som gir klarsignal til Kina-turen.

Senere leverte politikeren tilbud basert på sin egen kravspesifikasjon, og ble tildelt oppdraget.

Bli den første til å kommentere på "Fikk Kina-tur for å skrive kravspek – vant deretter konkurransen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.