Følg dagens Anbud365-seminar på LIVE streaming – Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser

Anbud365: Følg dagens Anbud365-seminar på LIVE streaming – Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser

Skriv ut artikkelen

I dag er det igjen tid for et av de populære Anbud365-seminarene. Det går av stabelen fra kl. 0900 til 1100. Tema er virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser. Vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Grette gjør et dypdykk i problemstillinger i skjæringspunktet mellom anskaffelsesretten og arbeidsrett – spørsmål som angår mange, men hvor praksis og veiledning hittil har vært sparsommelig. Følg oss på LIVE streaming!

Fikk du ikke plass på seminaret eller av andre grunner ikke kommer til lokalene der seminaret avholdes, kan du følge seminaret her.

Seminaret går live, men vil også bli publisert i etterkant av seminaret.

På grunn av den store oppslutningen er seminaret flyttet til Thon Hotel Vika Atrium, Munkedamsveien 45, Oslo. Det er registrering og frokost fra kl. 0830, seminaret varer fra kl. 0900 til 1100.

Foredragsholdere er Thorkil H. Aschehoug (partner), Marie Braadland (partner), Hege Grønsberg Abrahamsen (assosiert partner) og Lene Moe Blom (senioradvokat) – alle fra Grette og vel kjente fra tidligere Anbud365-seminarer.

Seminaret er en viktig del av Anbud365 sitt fokus på å belyse og løfte frem aktuelle og kompetansehevende temaer innenfor offentlige anskaffelser. Advokatfirmaet Grette er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere.

Tema: Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser

Temaet på vårsemesterets første seminar er «Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser». Det er både aktuelt og viktig, noe utviklingen i luftambulanse-saken i Nord-Norge tydelig demonstrerer –  i kjølvannet av en anbudssak.

Når en offentlig oppdragsgiver beslutter å konkurranseutsette oppgaver virksomheten tidligere har utført selv, eller når det skiftes leverandører av tjenester som renhold, kantinedrift eller annen drift, kan de arbeidsrettslige reglene om virksomhetsoverdragelse bli utløst. Reglene innebærer at ny leverandør som utgangspunkt vil få rett og plikt til å overta de ansatte på deres eksisterende lønns- og arbeidsvilkår. Dette kan igjen få betydning for både hvem som inngir tilbud og hvilke priser som blir tilbudt, i tillegg til at det også kan få stor betydning for den enkelte ansatte.

Aktuelle spørsmål

Når de arbeidsrettslige reglene om virksomhetsoverdragelse utløses, er ikke alltid like klart, og heller ikke hva oppdragsgiver i slike tilfeller kan eller må opplyse om i anskaffelsesdokumentene. Kan oppdragsgiver f.eks. stille krav om at overføringen skal håndteres etter reglene om virksomhetsoverdragelse, selv om det rettslig sett er uklart om den aktuelle overføringen utløser disse reglene? Og hvilke konsekvenser får dette for utforming av anbudsdokumenter og de vilkårene oppdragsgiver eventuelt kan stille?

Her kan du følge seminaret på LIVE streaming.

Bli den første til å kommentere på "Følg dagens Anbud365-seminar på LIVE streaming – Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.