Gjør deg klar – nå går startskuddet for ny sertifiseringsordning

Anbud365: Gjør deg klar – nå går startskuddet for ny sertifiseringsordningSeniorrådgiver Hege Strandhagen i Difi er primus motor i arbeidet med å erstatte innkjøpskortet fra 2010 med den nye sertifiseringsordningen. Statssekretær Magnus Thue i Nærings- og fiskeridepartementet på sin side skal ønske alle interesserte kursleverandører velkommen til Difis markedskonferanse 25. september.

Skriv ut artikkelen

Onsdag 25. september er dagen da startskuddet går for gjennomføring av den prioriterte og varslede Sertifiseringsordningen for Offentlige Anskaffelser (SOA). Det skjer på en markedskonferanse i regi av Difi. Dit er interesserte kursleverandører invitert for å få vite hva som skal til for å kunne bringe kandidater frem til «offentlig anskaffelses-sertifikat» – fagplanen som skal gi føringer for innholdet i kursene. Et tyvetalls er allerede påmeldt. Det dreier seg om såkalt basisnivå – de grunnleggende kunnskapene.

Påmelding til markedskonferansen gjør du her.

På programmet står statssekretær Magnus Thue i Nærings- og fiskeridepartementet, som skal åpne konferansen. Han skal markere betydningen av denne sertifiseringsordningen, som er mye omtalt i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser som nylig er fremlagt og behandlet. Fagrådet for Sertifiseringsordning for Offentlige Anskaffelser (SOA), Norsk Test og Difi står for orienteringen om selve ordningen.

Sertifiseringsordningen består av to deler, heter det i stortingsmeldingen. Første del er en kartleggingstest til bruk for oppdragsgiverne og skal se på forholdet mellom ønsket og faktisk kompetanse. Resultatet kan virksomheter bruke til målrettet opplæring av ansatte. Virksomhetene velger selv kurstilbyderen som skal levere opplæringen. Andre del av ordningen er en sertifiseringseksamen der kandidatene testes, enten på et eksternt testsenter eller internt i egen bedrift.

Målet med ordningen

Målet med sertifiseringsordningen er å sikre tillit til at innkjøperne i offentlig sektor som er «sertifiserte» skal ha en grunnleggende anskaffelseskompetanse på et gitt nivå. På sikt skal det kunne tilbys sertifisert kompetanseheving og kurs i markedet på flere fagområder og nivåer enn i dag, står det å lese i stortingsmeldingen.

Og det er der Difi og samarbeidspartnerne nå er. SOA er ett av tiltakene for å nå de ulike målsettinger forbundet med sertifiseringsordningen. Her har Difi tatt et tydeligere ansvar for å profesjonalisere organiseringen av SOA. Roller og ansvar er tydeliggjort, det er fastsatt et nytt mandat. Fagrådet skal ha et operativt ansvar for utvikling, evaluering og vedlikehold av fagplaner og rådgivende organ for utviklingen av SOA.

Følgende virksomheter er spurt om å foreslå medlem og personlig varamedlem til å sitte i Fagrådet: NHO, LO, KS, Virke, Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk (NIMA), Etisk Handel Norge, Fylkesinnkjøp (FI), Oslo kommune, Politiet og Sykehusinnkjøp. Norsk Test er representert i fagrådet, som skal utvikle og vedlikeholde fagplaner.

Bli den første til å kommentere på "Gjør deg klar – nå går startskuddet for ny sertifiseringsordning"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.