God jul og godt nytt år – med forslag til nyttårsforsett

Anbud365: God jul og godt nytt år – med forslag til nyttårsforsettNei, det er ikke en innkjøper fordekt som julenisse og heller ikke en representant for en fagavdeling i virksomheten som er så glad for å nyte godt av innkjøperens profesjonelle anskaffelser. Men det kunne godt være...

Skriv ut artikkelen

(En Anbud365–kommentar) Et forslag til årets nyttårsforsett: «I år skal jeg intensivere min interesse for Anbud365, sende dem minst ett tips i kvartalet og sørge for en ny abonnent til deres nyhetsbrev hver måned». Kanskje litt i overkant ambisiøst? Vel, i så måte ikke annerledes enn nyttårsforsett flest. Men før det: Gode ønsker for julen og det nye år til hver og en av dere.

Det er tid for jule– og nyttårshilsener. Gode slike, fortrinnsvis, ispedd en smule refleksjon over årets som snart går inn i historien. Som uttrykt ovenfor, de gode hilsener først: Til lesere, samarbeidspartnere, annonsører og – ikke minst – til vårt korps av kommentatorer. En riktig god jul og et fremgangsrikt nytt år ønskes dere alle.

Anbud365 vil være på pletten med nytt hver eneste virkedag også i romjulen. Mye skjer, og litt nytt fra arenaen offentlige anskaffelser tåler utmerket godt å bli fortært i julehøytiden. Så kan de som ikke finner tid til å kikke inn i juledagene, sjekke opp straks over nyttår hva de er gått glipp av. Neste nyhetsbrev er i epostkassene fredag 6. januar.

Smal nisje, stor interesse

Vi starte Anbud365 10. mars i år utfra den tro at det ville være interesse for en nyhetskanal innenfor dette viktige området. Det dreier seg tross alt om forvaltning av 15% av Norges brutto nasjonalprodukt. Til sammenlikning er folketrygdens utgifter i 2017 budsjettert til 408 milliarder, og er statsbudsjettets største «enkeltpost». Offentlige anskaffelser i 2015 utgjorde 480 milliarder.

Og vi tok ikke feil. Interessen for vårt produkt er stor og stadig økende. Tusenvis sjekker inn på sidene våre ukentlig, og abonnenttallet vokser og vokser – på god vei til å nå 3000 allerede. Her er det viktig å minne om at det er snakk om en meget smal nisje. Det er uinteressant i denne sammenhengen hva f.eks. ulike dagsaviser kan skilte med.

Kompetansesatsing

For kort tid siden arrangerte vi dessuten – i samarbeid med advokatfirma Wikborg, Rein & Co, en fagdag om det nye regelverket for offentlige anskaffelser. Det tok ikke lang tid før fagdagen var fulltegnet. Så vel innkjøpere som leverandører hungrer etter kompetanse. Det er et godt tegn. Vi skal bidra, ikke minst ved å velge de beste kompetansemiljøene som samarbeidspartnere.

Det er viktig og verdifullt at toppledelsen i virksomheter som er knyttet til offentlige anskaffelser bidrar i våre spalter. I 2016 har vi sett en rekke slike, positive og gledelige bidrag. Vårt kommentatorkorps har bidratt med synspunkter fra de praktiserende innkjøperes og leverandørers side. Kompetansemiljøer har vært å finne i våre spalter, i første rekke jurist–og advokatmiljøer. Alt dette og mye mer gjør at vi ser 2017 lyst i møte.

Spennende nytt år

Med 2017 kommer også det nye regelverket for offentlige anskaffelser. Her blir det en uendelig rekke av utfordringer og problemstillinger å skrive om. I den forbindelse oppfordrer vi leserne til å send oss tips. Det behøver ikke være sensasjoner, hysj–hysj eller likende (selv om det selvsagt er velkomment!) – nye måter/metoder å gjøre innkjøp, innovative anskaffelser, noen vi bør intervjue, sjeldent flinke leverandører, strategisk/taktisk prising etc.

God jul og godt nytt år!

Bli den første til å kommentere på "God jul og godt nytt år – med forslag til nyttårsforsett"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.