Har etablert ny nasjonal læringsarena for bedre anskaffelsesprosesser

Anbud365: Har etablert ny nasjonal læringsarena for bedre anskaffelsesprosesserDen nasjonale læringsarena for innkjøpere i helseforetak og kommuner og leverandører av medisinsk forbruksmateriell ble nylig åpnet. Det sto – fra venstre mot høyre – og adm. dir. Trond Dahl-Hansen i Medtek Norge og avdelingsdirektør offentlige anskaffelser i Difi, Dag Strømsnes, for. Her sammen med fagansvarlig Tanja Huse-Fagerlie i Difi og prosjektdirektør Hartvig Munthe-Kaas i Medtek Norge (helt til høyre). (Foto: Medtek)

Skriv ut artikkelen

En ny nasjonal læringsarena innenfor offentlige anskaffelser har sett dagens lys. Hensikten er å skape bedre anskaffelsesprosesser gjennom økt trygghet og tillit for alle involvert i anskaffelsesprosessen. Det er Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) og Medtek Norge som står bak tiltaket, som retter seg mot leverandører og innkjøpere av medisinsk forbruksmateriell.

Mens det tidligere nærmest var ulovlig for innkjøpere og leverandører å snakke sammen, ønskes nå dialog velkommen. – Det har aldri vært ulovlig å snakke sammen, men praktiseringen av regelverket har dessverre vært tolket til at man ikke har sett handlingsrommet til å gjøre det. Det konstaterte Dag Strømsnes, avdelingsdirektør offentlige anskaffelser i Difi, ved åpningen av den nasjonale læringsarena for innkjøpere i helseforetak og kommuner og leverandører av medisinsk forbruksmateriell.

Difi og Medtek Norge har derfor etablert en nasjonal læringsarena for innkjøpere i helseforetak, kommuner og leverandører av medisinsk forbruksmateriell. Hensikten med et slikt kurs er å skape bedre anskaffelsesprosesser gjennom økt trygghet og tillit for alle involvert i anskaffelsesprosessen. Dessuten er poenget å gi innføring i verktøyene som Difi har på anskaffelser.no og få deltagerne til å bruke disse. – Målet er at både innkjøpere og leverandører jobber mer helhetlig og strategisk gjennom hele anskaffelsesprosessen, sier fagansvarlig Tanja Huse-Fagerlie i Difi.

Enorm respons

Responsen har vært enorm. Med hele 22 innkjøpere og 25 leverandører er antall deltagere begrenset til to personer per bedrift. – Oppslutningen er et tydelig signal på at det er behov for denne type arena, sier Huse-Fagerlie.

Metoden og programmet har også vært presentert for Virke, Bedriftsforbundet og NHO og alle har signalisert at de ønsker å gjennomføre tilsvarende kurs for sine medlemmer. Også Statens innkjøpssenter bruker denne metoden på egne konkurranser for å få til en god bruker- og leverandørdialog. – Disse positive tilbakemeldingene vitner om at vi gjør noe riktig, avslutter Huse-Fagerlie.

Unik mulighet

Det er første gang medtek-bransjen tilbyr et omfattende kursopplegg sammen med Difi. Nytt er det også at leverandører, kommuner og helseforetak deltar i et program sammen. – Vi ser denne læringsarenaen som en unik mulighet til også å få et fokus om verdibaserte anskaffelser, sier prosjektdirektør Hartvig Munthe-Kaas i Medtek Norge.

– Da vi fikk kjennskap til BAD (Balanserte anskaffelser gjennom dialog) som konsept fra Difi forsto vi at dette var en metode vår bransje burde ha mer kunnskap om. Vi opplever at det spesielt på sykehussiden har det skjedd en meget positiv utvikling de siste årene hva gjelder dialog i hele anskaffelsesprosessen, ifølge Munthe–Kaas.

Bli den første til å kommentere på "Har etablert ny nasjonal læringsarena for bedre anskaffelsesprosesser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.