Heftig anskaffelsesstrid – truer med å marsjere ut av kontrollutvalg

Anbud365: Heftig anskaffelsesstrid – truer med å marsjere ut av kontrollutvalgTo representanter i kontrollutvalget i Hole kommune ønsker kommunedirektør Torger Ødegaard på banen i en heftig anskaffelses-strid.

Skriv ut artikkelen

To representanter i kontrollutvalget i Viken-kommunen Hole truer med å trekke seg fordi de ikke får ønsket informasjon i en sak der de frykter det er foregått brudd på anskaffelses-regelverket. De har bedt om at kommunedirektøren skal komme på banen, men det er lite de har hørt derfra i det halve året saken har versert. Lederen i kontrollutvalget mener, ifølge avisoppslag, at saken nå bør lukkes.

Hole kommune ligger i Viken fylkeskommune og har nærmere 7000 innbyggere.

I oktober 2010 sendte kommunen invitasjon til å levere tilbud på samarbeid med kommunen om såkalt LIS1-lege, dvs. lege i spesialisering. Tre mulige tilbydere ble invitert og det het i invitasjonen: «Hole kommune skal inngå ny avtale om samarbeid for praksis til LIS1 lege fra 1.3.2021. Avtalen vil gjelde for 1 år med rett til prolongering i ytterligere 1 år.»

I februar i år ble det inngått avtale med en av de inviterte. I Pkt. 2 «Avtaletiden» heter det: «Avtalen trer i kraft ved ankomst av ny LIS 1 lege 01.03.21 og løper i tre år med opsjon på to års forlengelse …».

Når ble avtaleendringer kunngjort?

Da kontrollutvalget i sitt møte i mars i år ble kjent med avtalen, stilte de to representantene bl.a. spørsmål om endringen i avtaletid og avtalens økonomiske ramme. Ifølge hva de to skriver i lokalavisen Ringerikes Blad har ennå ikke fått på dette med endret avtaleperiode, og vil nå vite når de aktuelle tilbyderne ble gjort kjent med at avtalens varighet ble endret.

Avtaleverdien viste seg å være tre millioner, noe kontrollutvalget ble orientert om. Gitt at dette er avtalens samlede verdi over avtaleperioden, er det godt under terskelverdien for helse- og sosialtjenester, slik at det å invitere tre aktuelle leverandører til å komme med tilbud, ikke er anfektet.

Taus kommunedirektør?

Men de to i kontrollutvalget vil ha kommunedirektøren i tale – til å komme med en redegjørelse i denne saken. I skrivende stund er ikke det skjedd. Ringerikes Blad bad kommunedirektøren om å kommentere artikkelen de hadde fra de to i kontrollutvalget, men han avsto. Anbud365 har i en ukes tid forsøkt å nå fram til kommunen inklusive kommunedirektøren, men uten å lykkes. Våre spørsmål gjaldt bl.a. endringen i avtaleperioden.

Bli den første til å kommentere på "Heftig anskaffelsesstrid – truer med å marsjere ut av kontrollutvalg"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.