Her er finalistene til Anskaffelsesprisen 2022

Anbud365: Her er finalistene til Anskaffelsesprisen 2022Til venstre: Arbeid med nytt bagasjehåndteringssystem – samarbeid mellom Avinor og Beumer Group. Til høyre er institusjonssjef Jeanett Vasskog ved Midtåsenhjemmet er meget fornøyd med at palleplast forsvinner, og at Oslo kommune vil spare 1,5 tonn plast i året ved overgang til Pallorangs flergangs palletrekk. Her sammen med bærekraftsjef Alvin Dammann Leer fra Packorang og adm.dir. Jan Knoph i OneMed.

Skriv ut artikkelen

Juryen har valgt ut to finalister til Anskaffelsesprisen 2022, som skal deles ut på Anskaffelseskonferansen 22. november:

  • Samarbeid mellom Avinor og Beumer Group om anskaffelse av nytt bagasjehåndteringssystem
  • Samarbeid mellom Oslo kommune og OneMed AS for avtale om medisinsk forbruksmateriell, utstyr og opprettelse av beredskapslager

Det er avstemningen på Anskaffelseskonferansen om avgjør hvilken av disse to finalistene som går helt til topps.

Anskaffelsesprisen deles ut til et samarbeid i en anskaffelsesprosess for en vare eller tjeneste som har gitt spesielt gode effekter for oppdragsgiver, dens brukere og leverandøren.

Avinor og Beumer Group

Om samarbeidet mellom Avinor og Beumer Group om anskaffelse av nytt bagasjehåndteringssystem fremhever juryen særlig den omfattende markedsdialogen, og at leverandørene ble bedt om å tilby løsninger de mener dekker behovet best mulig. Dette viser at oppdragsgiver fokuserer på å nyttiggjøre seg markedskompetansen i konkurransen. Gjennom samarbeidet oppnådde de resultater innenfor flere områder. Flere digitaliseringstiltak ble gjennomført for å fremme bedre kontraktsoppfølging innen endringshåndtering, kontroll av bestillinger og krav til seriøsitet. Det er i tillegg stilt flere krav for å fremme bærekraft i anskaffelsen med dedikerte ressurser som følger opp krav til seriøsitet. Prosjektet fokuserer på gjenbruk og har eget avhendingsregnskap som viser hva som er resirkulert.

Prosjektet har oppnådd gode resultater som færre forsinkelser, lavere kostnader og mer fornøyde passasjerer, konstaterer juryen.

Oslo kommune og OneMed

Om samarbeid mellom Oslo kommune og OneMed AS om avtale om medisinsk forbruksmateriell, utstyr og opprettelse og drift av beredskapslager fremhever juryen:

Den tette dialogen med leverandørmarkedet, mekanismer i kontrakten som tilrettelegger for innovative løsninger i hele kontraktsperioden, og aktivt samarbeid mellom kommunen og leverandør for å redusere miljøbelastningen og karbonfotavtrykket i avtalen.

Kommunen har, heter det, stilt krav om at leverandøren aktivt skal jobbe med å finne innovative løsninger som kan redusere forbruket av plast igjennom avtaletiden. Resultatene er så langt positive og OneMed vil (sammen med bedriften Packorang), nå sørge for 1,5 tonn mindre plastforbruk i året ved å erstatte plastfilmen som i dag brukes rundt paller ved transport til Oslo kommune, med det miljøvennlige flergangs-palletrekket fra Packorang.

Bli den første til å kommentere på "Her er finalistene til Anskaffelsesprisen 2022"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.