Hils på kommentatorene våre!

Anbud365 Hils på våre kommentatorerKommentatorene våre - ved fire av dem: Gunn-Sølvi Arveschoug og Øystein Sætrang øverst,under: Ulla Listerud og Roy Pettersen.

Skriv ut artikkelen

Vi ønsker med dette vårt kommentatorkorps velkommen – 12 fra innkjøpsmiljøet og en fra leverandørsiden. Hensikten med et slikt korps? Jo, anbud365.no synes det er svært viktig å høre og få fram i lyset de som virkelig kjenner innkjøpshverdagen – fra noe forskjellige vinkler.

I alfabetisk rekkefølge er dette deltakerne fra innkjøpermiljøet i kommentatorkorpset:

 • Innkjøpssjef, Konserninnkjøp Avinor, Gunn-Sølvi Arveschoug
 • Advokat MNA, Advokatfirmaet AnskaffelseXperten AS, Marianne Dragsten
 • Teamleder Konserninnkjøp/Oslo kommune, André Joachim Frank
 • Anskaffelsessjef Asker kommune, Tommy Hestem
 • Daglig leder Øvre Romerike Innkjøpssamarbeid, Tor Kjærstad
 • Avdelingsleder Innkjøp Ski kommune, Ulla Listerud
 • Innkjøpssjef Den Norske Opera & Ballett, Jørn Eirik Pettersen
 • Partner/daglig leder Roy Pettersen, Innkjøpskontoret AS
 • Juridisk rådgiver Marthe Røst
 • Rådgiver fellesenheten for anskaffelser Gjøvikregionen, Arve Sandvoll
 • Spesialrådgiver miljø og samfunnsansvar, Helse Sør–Øst, Grete Teigset Solli
 • Innkjøpsleder i Hedmark fylkeskommune, Øystein Sætrang

Også leverandørene er representert i korpset – med spesialrådgiver Johan Henrik Bjørge, NHO Service. Valget av Bjørge var enkelt – en av representantene på leverandørsiden som har meget god kompetanse på offentlige anskaffelser. NHO Service er en av de største landsforeningene i NHO–systemet, og representerer tjenestebransjer som så å si alle har det offentlige som en vesentlig kunde. Likeledes er medlemmene i foreningen alle i bransjer der det tidvis står sterkt strid om konkurranseutsetting. 

Allerede i spaltene

Du har allerede møtt flere av dem i våre spalter. For en tid tilbake kommenterte de viktige spørsmål som skal/skal ikke ikke–anskaffelsesfaglige krav med i regelverket. Spørsmålet om de særnorske reglene skulle være med eller ikke var et annet tema.

Anbud365.no vil gjerne at de offentlige innkjøperne, miljøer tett knyttet til disse og leverandørene også kommer til orde. At så mange av dem vi spurte og som svarte på vår henvendelse, svarte alle ja til å være med i kommentatorkorpset. Det gledet oss!

Poenget er å få frem røster i debatten ut over dem vi stadig hører og ser når det gjelder offentlige anskaffelser. Ikke minst er de som kjenner den praktiske hverdagen i anskaffelses–Norge viktige bidragsytere. De vet hva det dreier seg om, og de må høres. Det vil vi la dem gjøre i våre spalter.

Slik foregår det

Kommentatorkorpset får fra tid til annen invitasjon fra redaksjonen til å kommentere nærmere bestemte problemstillinger, og så kan de som vil, har tid etc. bidra. Det er helt opp til dem selv. Selvsagt kan de også kommentere noe de ser uten å bli invitert til det, og: Dette betyr ikke at ikke andre fra innkjøpsmiljøet også kan kommentere – enten i egne felter på siden eller i form av en redaksjonell artikkel. Intet publiseres før teksten er godkjent av den som står bak teksten.

Nå er anbud365.no imidlertid ikke en nettutgave av Speakers Corner – alt som kommer inn må her gjennom det redaksjonelle nåløyet først.

Bli den første til å kommentere på "Hils på kommentatorene våre!"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.