Høstens første Anbud365-webinar: Erstatning ved avlysning – viktig dom

Anbud365: Høstens første Anbud365-webinar: Erstatning ved avlysning – viktig dom

Skriv ut artikkelen

Nå braker det løs igjen med de populære og gratis Anbud365-webinarene/seminarene! Høstens første kommer torsdag 14. september med SimonsenVogtWiig-advokatene Christian Bjørtuft Ellingsen og Olav E. Haukeli, og det er i et webinar de to skal øse av sin kompetanse. De tar for seg den såkalte Perpetuum-saken, som reiste en rekke prinsipielle spørsmål om erstatning for positiv kontraktsinteresse ved avlysning av anskaffelseskonkurranser.

Webinaret foregår torsdag 14.september fra kl. 10.00 til 11.30. Påmelding kan du gjøre her.

Gratis Anbud365-webinar med advokatene Olav E. Haukeli (t.v.) og Christian Bjørtuft Ellingsen – begge Simonsen Vogt Wiig.

Lenke til webinaret sendes deg i påmeldingsbekreftelsen. Om du ikke har fått den – sjekk søppelpost eller kontakt eu@svw.no.

I mars i år satte Hålogaland lagmannsrett punktum i Perpetuum-saken (LH-2021-141669). Saken reiste en rekke prinsipielle spørsmål om erstatning for positiv kontraktsinteresse ved avlysning av anskaffelseskonkurranser, ikke minst om når et slikt økonomisk tap er erstatningsrettslig vernet.

I Høyesteretts dom (HR-2023-206-A) i januar i år ble utgangspunktene for erstatningsrettslig vern fastlagt. Avgjørelsen er blitt kommentert i en rekke sammenhenger, noen mer presise enn andre. Høyesteretts uttalelser om vurderingstemaet gir en ramme for det rettslige spørsmålet, men reiser i seg selv en rekke spørsmål. Perpetuum-saken reiste også flere andre prinsipielle rettslige spørsmål som Høyesterett ikke behandlet, og som forblir uavklart, f.eks. spørsmål rundt ansvarsgrunnlaget og innholdet av saklig grunn-vurderingen ved avlysning.

Advokatene Christian Bjørtuft Ellingsen og Olav E. Haukeli fra Simonsen Vogt Wiig prosederte Perpetuum-saken i lagmannsretten på vegne av oppdragsgiverne. I dette seminaret vil de ta for seg saken og gi en oversikt over problemstillingene som er løst, og de som forblir uavklart.

  • Tidspunkt: 14.september kl. 10.00 – 11.30.
  • Foredragsholdere er partner og advokat Christian Bjørtuft Ellingsen og senioradvokat Olav E. Haukeli, begge Simonsen Vogt Wiig.

Påmelding til webinaret skjer på denne lenken.

Bli den første til å kommentere på "Høstens første Anbud365-webinar: Erstatning ved avlysning – viktig dom"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.