Høyskole lanserer ny årsenhet i bærekraftige innkjøp

Anbud365: Høyskole lanserer ny årsenhet i bærekraftige innkjøp– Mange innkjøpere har etterlyst et fleksibelt utdanningstilbud, der de får kurs som de kan sette på CV-en. Nå har du muligheten, sier Marius Langseth, studieprogramleder for Bachelor i innkjøpsledelse ved Høyskolen Kristiania.

Skriv ut artikkelen

Som et svar på behovet for profesjonalisering av offentlige anskaffelser lanserer nå Høyskolen Kristiania et nettbasert studium innen bærekraftige innkjøp. Dette er gratis for de 50 første som melder seg på. – Å ivareta innovasjon, klima- og miljøhensyn krever spesialisert kompetanse. Det kan være utfordrende for særlig mindre oppdragsgivere å skaffe denne kompetansen, sier Marius Langseth, studieprogramleder for Bachelor i innkjøpsledelse ved Høyskolen Kristiania, til Anbud365.

Langseth minner om at regjeringen i Stortingsmelding 22 påpekte at økt kompetanse er en viktig del av arbeidet med profesjonalisering av offentlige anskaffelser.

60 studiepoeng – når og hvor du vil

I 2020 mottok Høyskolen Kristiania prosjektmidler fra Direktoratet for Internasjonalisering og Kvalitetsutvikling i høyere Utdanning (DIKU) for å utarbeide en nettbasert utdanning innen offentlige innkjøp. Resultatet er denne utdanningen innen bærekraftige innkjøp.

Utdanningen består av 8 emner på til sammen 60 studiepoeng. Bærekraft, innkjøpsledelse, verdikjeder, sirkulær økonomi og innovasjon står på programmet.

– Mange innkjøpere har etterlyst et fleksibelt utdanningstilbud, der de får kurs som de kan sette på CV-en. Nå har du muligheten, sier Langseth.

Nettbasert studium

Studiet er nettbasert, noe som gjør at det kan gjennomføres når og hvor som helst. Det vil i tillegg bli gjennomført noen nettbaserte samlinger, der man kan delta om man ønsker det. Hvis ønsket er å gå videre, kan emnene innpasses i en Bachelor i strategisk innkjøpsledelse eller en Bachelor i bærekraft og forretningsutvikling.

Gjennom årsstudiet i bærekraftige innkjøp tilbys kunnskap om begreper, teorier og problemstillinger knyttet til hvordan organisasjoner kan utvikle seg bærekraftig. Teorier, modeller og verktøy på praktiske problemstillinger innen innkjøp kan benyttes.

Stadig høyere krav

– I regjeringens ‘Klimaplan 2021-2030′ stilles det stadig høyere krav til at offentlige anskaffelser skal bidra som et virkemiddel for å få til grønn omstilling, sier Langseth.  

Utdanningen starter 15.februar og det er planlagt at studiet skal tas på deltid over to år, slik at man tar to emner per semester.

Mer informasjon? Eller har du allerede bestemt deg? Klikk på denne lenken  

Bli den første til å kommentere på "Høyskole lanserer ny årsenhet i bærekraftige innkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.