Hvem kaprer prisen for årets beste masteroppgave innen offentlige anskaffelser?

Anbud365: Hvem kaprer prisen for årets beste masteroppgave innen offentlige anskaffelserTo av krumtappene bak Anskaffelsesakademiet og utdeling av pris for beste masteroppgave: Førsteamanuensis Malin Arve ved Norges Handelshøyskole er styreleder i Anskaffelsesakademiet, avdelingsleder i enhet for utadrettet virksomhet ved Høgskolen i Molde, Geir Arne Svenning, senterleder for akademiet.

Skriv ut artikkelen

Nå er tiden inne til å nominere masteroppgaver til årets utgave av prisen «Anskaffelsesakademiets beste masteroppgave/-er innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser». Det er universiteter og høyskoler som har ansvaret for å nominere og fristen er 15. september. Anskaffelsesakademiet har til sammen til disposisjon NOK 50000 for de beste masteroppgavene.

Prisen ble første gang delt ut i fjor, og da var det Cassandra Elvingdal og Susanne Hillestad Ullsgård ved Norges handelshøyskole som dro av gårde med den. Deres oppgave dreiet seg om kategoristyring. Prisjuryen mente at fjorårets seirende oppgave var et bidrag til å utfordre etablert praksis innenfor offentlige anskaffelser. De to prisvinnerne fikk også anledning til å fortelle om sin oppgave under årets utgave av Anbud365-dagen, samtidig som oppgaven ble behørig omtalt her på anbud365.no.

Komiteen i Anskaffelsesakademiet bestemmer selv hvor mange priser de gir hvert år og hvordan totalprissummen skal fordeles mellom oppgavene. Det totale beløpet Anskaffelsesakademiet har til disposisjon for beste masteroppgaver er NOK 50000, fremgår det av invitasjonen.

Prisutdeling i november

Selve utdelingen av prisene skjer på Anskaffelsesakademiets årlige F&U-dag. Studentene skal også gi en presentasjon av sine masteroppgaver på denne F&U-dagen. F&U-dagen for offentlige anskaffelser arrangeres i Molde 24. til 25. november 2021.

Masteroppgavene må omhandle tema innen fagområdet offentlige anskaffelser. På nettsiden anskaffelsesakademiet.no listes det opp eksempler, så som bruk av vektingsmodeller, effekter av konkurransebegrensninger, innkjøpsrelaterte problemer, norsk og internasjonal konkurranserett, innkjøp av innovasjon og usunn strategisk budgivning.

Være skrevet mellom 1. august 2020 og 1. juli 2021

Masteroppgavene må være på masternivå og med minst 30 studiepoeng, og være skrevet i perioden 1. august 2020 til 1. juli 2021 ved en norsk akademisk institusjon innen høyere utdanning. Oppgaven må ha karakteren A eller B for å være med i konkurransen.

Det er universiteter og høyskoler som kan nominere kandidater til prisen. Institusjonene som ønsker å nominere masteroppgaver, må sende sine bidrag innen 15. september 2021 til Anskaffelsesakademiet. Hver institusjon kan delta med maksimalt tre oppgaver.

Masteroppgaven skal leveres i elektronisk form og oppgavene må ikke være konfidensielle. Oppgavene sendes til senterleder Geir Svenning i Anskaffelsesakademiet – geir.svenning@himolde.no – i emnefeltet/overskriften skal det stå “Beste masteroppgave 2021 “.  Masteroppgavens forfattere, adresse, telefonnummer og e-postadresse må også være med i e-posten, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Hvem kaprer prisen for årets beste masteroppgave innen offentlige anskaffelser?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.