Info om bærekraft i anskaffelser høyt på ønskelisten til samfunnsbedrifter

Anbud365: Info om bærekraft i offentlige anskaffelser høyt på ønskelisten til samfunnsbedrifterBærekraftsundersøkelsen 2022 til Samfunnsverdiene, her ved sin adm.dir. Øivind Brevik, avdekker er et behov fra medlemmene om å jobbe med bærekraft og offentlige anskaffelser (foto: Jill Johannessen).

Skriv ut artikkelen

Informasjon om bærekraft i offentlige anskaffelser står høyt oppe på ønskelisten til medlemsbedriftene i interesseorganisasjonen Samfunnsbedriftene. Det fremgår av resultatene av en undersøkelse de nettopp har gjennomført. Også på spørsmål om hva Samfunnsbedriftene bør jobbe med for å støtte bedriftene i deres bærekraftsarbeid, skårer offentlige anskaffelser høyt.

Samfunnsbedriftene, tidligere KS Bedrift, organiserer nærmere 600 bedrifter som har offentlig eierskap eller leverer viktige samfunnstjenester. I Bærekraftsundersøkelsen 2022 som organisasjonen har gjennomført, ble medlemsbedriftene spurt og 29% svarte,

Spørsmålene gjaldt hvordan bedriftene utformer, gjennomfører og følger opp sine strategiske ambisjoner og mål for å skape mer bærekraftige virksomheter. Og hva Samfunnsbedriftene kan gjøre for å støtte opp under bærekraftsarbeidet hos medlemmene.

Det legges ned en betydelig innsats for å forbedre bærekraft knyttet til driften i egen organisasjon, fremgår det av undersøkelsesresultatene. 70% oppgir at det i deres virksomhet jobbes enten i stor grad eller noen grad med drift av anlegg og fasiliteter, logistikk og transport, innkjøp og leverandører. 82 % anser innovasjon å være et viktig virkemiddel for å nå bærekraftsmålene.

Offentlige anskaffelser

På spørsmål om hva bedriftene mener Samfunnsbedriftene bør jobbe med for å hjelpe dem i bærekraftsarbeidet, svarer 60% at organisasjonen i stor eller svært stor grad bør jobbe med bærekraft i offentlige anskaffelser.

Undersøkelsen viser for øvrig at Samfunnsbedriftene kan bidra på en rekke områder. Tre av fire mener at Samfunnsbedriftene bør legge til rette for utveksling av erfaringer og ideer blant likesinnede virksomheter. Om lag to av tre etterlyser også informasjon om regler og krav som kommer, temaartikler om bærekraft, samt utvikling av verktøy, metodikk og innsikt i prosesser til å støtte bærekraftsinnsatsen. To av tre virksomheter mener at Samfunnsbedriftene bør jobbe med å sikre rammevilkår som fremmer bærekraftige virksomheter.

Høyt oppe på ønskelisten

Når det gjelder gjennomsnittsskår, er politiske rammevilkår den faktoren som har den høyeste skåren av samtlige. I tillegg til allerede nevnte faktorer, kommer informasjon om bærekraft i offentlige anskaffelser, kunnskap om FNs bærekraftsmål, suksesshistorier, samt rapportering høyt opp på ønskelisten hos medlemmene.

Bli den første til å kommentere på "Info om bærekraft i anskaffelser høyt på ønskelisten til samfunnsbedrifter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.