Ingen ny anskaffelseslov 1. juli – Mæland utsetter

Anbud365: Ingen ny anskaffelseslov 1. juli – Mæland utsetterStatsråd Monica Mæland har ikke tatt stilling til når det nye regelverket skal tre i kraft ennå.

Skriv ut artikkelen

Det ble som Anbud365.no indikerte for et par uker siden: Det kommer ingen ny lov om offentlige anskaffelser 1. juli i år, slik som Nærings– og fiskeridepartementet tidligere har skrevet. Nå heter det at regelverket tidligst vil tre i kraft høsten 2016.

Det er to grunner til at det ikke blir nye regler i sommer:

– Nødvendig stortingsvedtak forventes å foreligge i midten av juni. Departementet vil vedta tre nye forskrifter med hjemmel i den nye loven snarest mulig etter at loven er vedtatt: forskrift om offentlige anskaffelser, forskrift om innkjøpsregler i forsyningssektorene og forskrift om konsesjonskontrakter.

–  I tillegg må de nye anskaffelsesdirektivene være formelt innlemmet i EØS-avtalen før ikrafttredelse. Per i dag vet vi ikke når denne formelle prosessen blir avsluttet. Når vi vet mer om når direktivene kan ventes å bli innlemmet i EØS-avtalen, vil departementet fastsette en dato for når de nye reglene skal tre i kraft. 

Brukerne skal få tid

Departementet har ikke tatt stilling til når det nye regelverket skal tre i kraft ennå. Det heter at departementet er opptatt av at brukerne skal få noe tid til å sette seg inn i regelverket før det trer i kraft. Regelverket vil tidligst tre i kraft høsten 2016.

Saksordfører i Stortinget er Odd Omland (a). Regjeringspartiene sammen med støttepartiene i Stortinget har flertall i komiteen. Alle partier, så nær som Miljøpartiet De Grønne, er representert.

Komiteen arrangerer høring knyttet til lovforslaget i morgen, 14. april, og har satt 2. juni for avgivelse av innstilling. Det peker i retning av første gangs stortingsbehandling i uke 23, dvs. mellom 6. og 10. juni. I de siste ukene i vårsesjonen er det møter alle dager i Stortinget. Fredag 17. juni er siste møtedag i vårsesjonen.

Bli den første til å kommentere på "Ingen ny anskaffelseslov 1. juli – Mæland utsetter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.