Innsynskravene: Innkjøperne og KGV-markedet kan sammen finne løsninger

Anbud365: Innsynskravene Innkjøperne og KGV-markedet kan sammen finne løsningerSlik Offentleglova er innrettet er det i dag svær lite som kan betegnes som forretningshemmelighet. Det motsatte hadde faktisk vært en langt tyngre arbeidsbyrde for oss innkjøpere, konstaterer innkjøpssjef Birgitte Gullestad i Bergen kommune Innkjøp, medlem av kommentatorkorpset til Anbud365.

Skriv ut artikkelen

Løsningen på utfordringene med den store arbeidsbyrden i forbindelse med innsynskrav, er å effektivisere arbeidet. Hva om innkjøpsmiljøene virkelig samler seg om å utvikle nye fremtidsrettede løsninger sammen med KGV-markedet? Innspillet kommer fra innkjøpssjef Birgitte Gullestad i Bergen kommune Innkjøp, medlem av kommentatorkorpset til Anbud365.

Resultatene av Anbud365s questback-undersøkelse om arbeidsbelastningen og nytten av innsyns-instituttet er publisert i en serie artikler hos oss de siste par ukene. Nå er vi opptatt av hvilke grep kan man gjøre for at arbeidsbelastningen blir mindre, samtidig som begjæringene følges opp på beste kvalitative nivå. I den anledning inviterte vi vårt kommentatorkorps til å mene noe om det, eventuelt komme med konkrete forslag.

I frustrasjonen over mengden av innsynsbegjæringer er det vesentlig å trekke frem hva Offentleglova bidrar til for oss innkjøpere. At det offentliges bruk av 500 milliarder i året skal være gjenstand for så stor åpenhet som mulig, fremstår som selvsagt. At det er stor interesse for innsyn både i små og store konkurranser blant nye og gamle leverandører, er forståelig når en vet hvilken betydning en kontrakt med stat eller kommune kan ha for en virksomhets eksistens.

Avklaring for markedet

Slik Offentleglova er innrettet er det i dag svær lite som kan betegnes som forretningshemmelighet. Det motsatte hadde faktisk vært en langt tyngre arbeidsbyrde for oss innkjøpere. Loven bidrar til en avklaring for markedet om hva de kan forvente når de velger å gi tilbud til det offentlige, samtidig som en bygger tillit til det offentlige anskaffelsesinstituttet.

Løsningen er gjennom å effektivisere arbeidet med innsynskravene. KGV-leverandørene har alle forutsetninger for å bidra til å gjøre hverdagen med innsynskrav lettere for både innkjøpere og leverandører. Ved å bruke systemet til å sortere hvilken informasjon som skal være gjenstand for offentlighetsvurdering fra innkjøpers side og hva leverandørmarkedet selv kan ta ut direkte, vil kunne bidra til en ikke ubetydelig effektiviseringsgevinst. Hva om innkjøpsmiljøene virkelig samler seg om å utvikle nye fremtidsrettede løsninger sammen med KGV-markedet?

Bli den første til å kommentere på "Innsynskravene: Innkjøperne og KGV-markedet kan sammen finne løsninger"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.