Jubileum for Anskaffelsesdagen i Bergen – miljø og innovasjon i fokus

Anbud365: Jubileum for Anskaffelsesdagen i Bergen – miljø og innovasjon i fokusBlant en rekke andre solide foredragsholder på årets utgave av Anskaffelsesdagen 2022 i Bergen finnes også samfunnsøkonomen, professor Sofia Lundberg. Hun er en av de ledende i vårt naboland i øst når det er snakk om offentlige anskaffelser og hun har nettopp vært med på å levere en rapport om det å legge til grunn i miljøhensyn i anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Anskaffelsesdagen i Bergen feirer i år jubileum. 8. september går den femte utgaven av dette arrangementet av stabelen. Det er en av to møteplasser som markerer Vestlands-hovedstaden som et kraftfullt sentrum for offentlige anskaffelser. Kofa-konferansen er den andre. I år skal en rekke representanter fra så vel leverandørsiden som oppdragsgivere – og, ikke minst, ekspertmiljøene, bidra. Og det er miljø og innovasjon som er på dagsordenen.

Arrangører er Innkjøpsforeningen (tidligere NIMA avdeling Bergen/Hordaland), Inventura og Simonsen Vogt Wiig. På Anskaffelsesdagen 2022 i Bergen forteller bl.a. overlege Fritjof Heyerdal fortelle om hvordan man lykkes med innovasjon og hvor innpass hos det offentlige vil være sentralt. Han er overlege i anestesiologi ved Luftambulanse-avdelingen ved Oslo universitetssykehus og forsker ved Institutt for klinisk medisin.

Blant Sveriges ledende

Professor of Economics, Sofia Lundberg, går nærmere inn på miljøhensyn i anskaffelser; når, hvor og hvorfor. Sammen med fil. dr. Hanna Lindström ved Handelshögskolan ved Umea universitet leverte Lundberg på oppdrag av svenske Konkurrensverket rapporten «Att upphandla med miljöhänsyn – när, hur och varför». Lundberg er tilknyttet samme universitet, og er en av Sveriges ledende forskere når det gjelder offentlige anskaffelser. Hun er samfunnsøkonom og deltok også som medforfatter i rapporten fra SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) «Offentlig upphandling – i gränslandet mellan ekonomi och juridik». Blant forfatterne i denne rapporten var også Malin Arve, dosent i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole.

Elfly, Kofa og DFØ

Dessuten: CEO i Elfly AS, Eric Lithun gir et innblikk i elflybransjen med foredraget «Elflyene kommer, når skal du kjøpe billett?». Fra Kofa kommer Line Rakner, som er fagansvarlig i Klagenemndsekretariatet for klagenemnda, og partner Martin Hagen fra Inventura. Dessuten tar Marit Holter-Sørensen, seksjonsleder i anskaffelsesdivisjonen i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), turen over til Bergen.

Og juridisk ekspertise er godt og solid representert. Partner Trine Lise Fromreide og advokatfullmektig Nina Sørensen fra medarrangør Simonsen Vogt Wiig skal bidra. Sørensen er kjent fra mange episoder fra den populære Anskaffelsespodden som advokatfirmaet produserer i samarbeid med Anbud365.

Kjent fra Anbud365

På samme måte som Simonsen Vogt Wiig er også Thommessen blant Anbud365s verdifulle samarbeidspartnere. Og fra Thommessen stiller partner Wenche Sædal. Assosiert partner i CMS Kluge, Alt Amund Gulsvik – kjente fra mange godt leste artikler på Anbud365 er også med på Anskaffelsesdagen 2022 i Bergen.

En praktisk tilnærming til vanskelige temaer kjennetegner Anskaffelsesdagen. Arrangementet har bidratt både til å forsterke inntrykket av Bergen som et alternativt anskaffelsesmiljø til Oslo, og gjort mulig nettopp fordi byen i vest kan vise frem betydelig kompetanse. Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole er eksempler, og større konsulent- og advokatfirmaer lokalisert i Bergen innehar solid styrke på feltet offentlige anskaffelser.

Påmeldingsfrist er 25. august 2022.

Bli den første til å kommentere på "Jubileum for Anskaffelsesdagen i Bergen – miljø og innovasjon i fokus"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.